Baseball Muži

V zápasech extraligy o 5. místo podléháme dvakrát Třebíči.

Do duelů o páté místo v ExL hrané na dva vítězné zápasy jsme o víkendu vyrazili do Třebíče. V první utkání oba týmy poslali na kopec své zahraniční posily, Třebíč Orlanda Romera z Venezuely a my jsme začali s Alecem Lemmonem. Úvod prvního duelu se nám povedl. Ujali jsme se vedení 2:0, ale domácí hráči Třebíče, v tomto zápase vedení jako hosté, ve třetí směně skóre otáčejí na 2:3. Ofenzíva Arrows odpovídá v dohrávce téže směny, kdy se nám stav podařil vyrovnat, 3:3. Klíčový úder zápasu přichází na začátku čtvrté směny. Třebíčští přidávají další tři body a ujímají se vedení. 3:6

Velké drama pak přišlo v dohrávce směně deváté. Nuclears na kopci vystřídali startujícího Romera za Ryan Johnsona, který našemu útoku sedl. Na sérii hitů se dostáváme na mety, Třebíč pod tlakem začala chybovat v poli a takto se nám daří stav zápasu snížit na rozdíl jednoho bodu, s běžci na první a třetí metě. Na tabuli svítí pouze jeden aut. Z této svízelné situace se Třebíč dostává chycenou krádeží druhé mety a po dlouhém souboji na pálce Mathiase Schwarzingera, zahrává aut na první metě a v prvním utkání tak vítězí 6:7.

Ústřední postavou odvety se stal Kanaďan v dresu Nuclears Ryan Johnson, který první duel již dohazoval. Bohužel ve druhém zápase jsme již na něj recept na skórování nenašli. Johnson vydržel na kopci celý zápas. Odházel si vítěznou Complete Game. K tomu blýskl i v útoku, kde svými dvěma odpaly včetně jednoho homerunu stáhl dva ze tří bodů Třebíče. Prohráváme 0:3. V sérii tedy 2:0 na zápasy, což pro Arrows Ostrava znamená konečné 6.místo v Extralize pro rok 2022.

  • Tým: Baseball Muži