Baseball U11

Arrows U11 v zimní lize stříbrní

Zimní přípravu si kategorie U11 zpestřila Moravskoslezskou zimní ligou, čili absolvování čtyř turnajů v nafukovací hale ve Vřesině u Ostravy. Spolu s námi byli přihlášeni ještě týmy Klasiku Frýdek – Místek, olomouckých Skokanů a polského Stalu Kutno. Ti se bohužel z ligy před prvním turnajem odhlásili a tak se měřily síly pouze ve třech, ve dvou turnajích doplněno o druhý tým Arrowsu nebo Klasiku.

V prvním prosincovém turnaji se děti hlavně seznamovaly s nadhazovacím strojem. Pro mnohé byl přechod z coachpitche na rychlejší nadhazovací stroj novinkou a k vidění bylo dost strike-outů. Na druhou stranu se některým hráčům dařily tvrdé a daleké odpaly a dobré zákroky v poli. Přesto jsme ze čtyř zápasů zaznamenali pouze jednu výhru, nicméně prohry byly velice těsné.

V dalších třech turnajích již na všech stranách přibývalo hitů a zvlášť naše zápasy s Klasikem nabízeli pro diváky krásnou a dramatickou podívanou. Podstatně ubylo strike-outů a hodně odpalů končilo na protilehlých stěnách haly. V obraně se podařilo zahrát několik nádherných zákroků jako dive-catche (kde vynikal zejména Kuba Břečka), tečované outy na domácí metě či double-playe a dokonce byl k vidění i triple-play. Úroveň hry šla potom od turnaje k turnaji nahoru. Samozřejmě stále se objevovaly klasické dětské chyby či doslova komické situace…

Z celkových šesti zápasů s Klasikem jsme hned třikrát prohráli o bod v poměru 6-7, jednou 0-3, naopak je porazili jednou 2-0 a v posledním zápase 6-5, kdy se nám v hektickém závěru podařilo otočit z 3-5. Tyto vyrovnané zápasy byly pro děti určitě dobrou školou a mohou v nich nabrat hodně zkušeností.

Skokanům jsme jednou podlehli 5-7 naopak čtyřikrát vyhráli 8-3, 5-0, 12-4 a 12-2, poslední zápas potom skončil netradiční remízou 4-4, kdy jsme zastavili jejich tlak v dohrávce dvojoutem.

V celkovém součtu jsme tak obsadili druhé místo se šesti výhrami, jednou remízou a pěti porážkami. Zimní ligu jsme však pojali jako přípravu na venkovní sezonu, hráči si zkoušeli různé posty a prostor dostali i ti méně zkušení a vyhraní a určitě svým výkonem nezklamali. Celkový týmový pálkařský průměr se dostal na solidních .410, pozitivní je potom fakt, že všichni hráči se pohybovali kolem tohoto průměru v rozmezí .313 až .512 (přes průměr čtyř odpalů z desíti startů byli: Ríša Krömer .512, Johny Martinčák .486, Kuba Rusz .463, Kuba Břečka .462, Dominik Drdličko .462 a Vítek Robenek .441). Zápasy nabídly pěknou podívanou, děti si všechny turnaje užily a teď se všichni těšíme na baseball pod širým nebem s vůní čerstvě posečené trávy…

 

  • Tým: Baseball U11