Baseball U11

Shrnutí MČR žáků

Mistrovství Republiky se účastní osm nejlepších celků z republiky. Postupují na něj čtyři nejlépe umístěné týmy z poháru a o další čtyři místa se týmy utkávají v kvalifikaci, což byl náš případ.

V základní skupině kvalifikace, která se odehrála na hřišti brněnských Hrochů 10. - 11.9.2022,  byli našimi soupeři Hippos Brno, Technika a Třebíč Nuclears.

V prvním zápase se nám daří hned v úvodu skórovat, nadhazovači (Agel, Šícha)jsou jistí v zóně, nedávají mety zdarma a obrana se nedopouští většího množství chyb. První duel vyhráváme 10:4. V druhém souboji se nám proti nadhozu brněnské Techniky nedaří prosazovat. Velmi dobrý výkon nadhazovače Šimona Sionka nestačí na výhru, prohráváme 4:1, ale výsledek nám dává dobrou výchozí pozici pro případný zápas o postup. V posledním zápase nám stačí prohrát o 4 body. To se s ušetřeným nadhazovačem děje a i přes prohru 3:1 postupujeme k zápasu o MČR. Na tento zápas je celou dobu připraven náš během sezóny nejlepší nadhazovač Tomáš Strachota. Bohužel spotřebovává spoustu nadhozů a musí za stavu 1:3 střídat. Dalším mladším nadhazovačům se nedaří a po prohře 11:1 nám brány účasti MČR zůstávají uzavřeny. 

Automaticky se ovšem účastníme Mistrovství Republiky B, které se koná ve Frýdku-Místku (24. - 25.9.2022). Tam již úročíme své zkušenosti a týmovým výkonem porážíme Klasiky (17:4, 11:0) a Meadow Bulls (5:3, 13:4) a turnaj vyhráváme. 

Sezóna ještě pokračuje, čekají nás zápasy o titul mistra našeho regionu, v kterém tuto a příští neděli nastoupíte v play-off proti týmu Hit Opava. 

Fotogalerie zde.

  • Tým: Baseball U11