Baseball U11

U11 na Back2School v Praze

Poslední prázdninový víkend se konal již tradiční baseballový turnaj Back2School U11 v Praze. Turnaj, na kterém se utkalo 12 týmů napříč celou Českou republikou, pro nás začínal v pátek v pravé poledne, a tak jsme se rozhodli vyrazit už den předem. Tentokrát jsme klukům připravili cestovní zážitek a vzali je do Prahy bez rodičů, vlakem. 

První páteční zápas jsme odehráli s pořadatelským týmem Tempo Praha. Po vyrovnaném průběhu a nevyužitých šancích na stažení bodů při obsazených plných metách, nakonec prohráváme 7:3.

Ve druhém pátečním zápase jsme se opět potkali s pražským týmem - SK Kotlářka. Už od začátku zápasu nám nepřálo počasí, které nakonec celý zápas předčasně ukončilo. Průtrž mračen přišla ve chvíli, kdy jsme prohrávali 4:1. Vzhledem k nepříznivým předpovědím, jsme na dohrávku nečekali a po společné domluvě zápas po 3. směně končí. 

Z prvního turnajového dne odcházíme mokří a s dvěma prohrami.  

V sobotu nás čekal pouze jediný zápas. Potkali jsme se s třetím pražským celkem SaBaT. Po rozpačitém začátku prohráváme hned během první směny 3:0. Klukům se však podařilo několik krásných odpalů a skóre se otočilo na naší stranu. Za bouřlivé podpory z dagoutu jsme zápas dotáhli do vítězného konce a připisujeme si první výhru 6:3. 

Bohužel, celým turnajem míchalo nepříznivé počasí, a tak jsme ještě v sobotu večer čekali na nedělní rozpis. Organizátoři posouvali časy zápasů a tak jsme i my museli naplánovat pozdější odjezdu domů, než jsme původně plánovali.

Neděli startujeme utkáním s týmem Eagles U10. Začátek zápasu se velmi podobal předchozímu se SaBaTem. Hned na začátku prohráváme 3:0, ale celkem brzy se nám podařilo soupeře dotáhnout. Jenže týmová atmosféra v dagoutu je ospalá a v druhé půlce zápasu už se nám nepodařilo prosadit. Konečný výsledek - 9:4 pro soupeře. 

Oběd a návštěva místního baseballového obchodu ale zvedla klukům náladu a do posledního zápasu s Eagles U11 nastoupili jako vyměnění. Na zlepšené pálce předvádíme daleké odpaly, které nám zajistily 7 doběhů. Po dramatické koncovce, kdy se nám podařilo v poslední směně ubránit jednobodové vedení, vítězíme 7:6 a připisujeme si druhou turnajovou výhru.

2 výhry a 3 prohry nám nakonec vynesly celkové 10 místo. Ověřili jsme si, že se postupně zlepšujeme a herně se dotahujeme na naše soupeře. Pokud hrajeme soustředěně od začátku a na pálce předvádíme to, co opravdu umíme, tak dokážeme hrát vyrovnaná utkání a pěkný baseball.

Tým Arrows U11 reprezentovali: Kuba Agel, Andy Dvořák, Šimon Florek alias Bříza, Pepa Hodoši, Sebi Olsson, Šimon Sionko, Tom Strachota, Majkl Surý, Honza Světlý, Sam Varga, Kuba Štefek a Maty Krejzek

Fotogalerie zde.

  • Tým: Baseball U11