ARROWS OSTRAVA: MISTŘI ČR V BASEBALLU 2018, 2019, 2021 A VÍCEMISTRYNĚ ČR V SOFTBALLU 2021
    

    Stříbrný Supercup U10 ve Frýdku-Místku

    Dneska se hrál důležitý postupový turnaj Stříbrný SuperCup ve Frýdku-Místku. Hrálo se o postup na turnaj SuperCup, který se bude konat v Praze od 31.5. do 2.6.2019. Dneska se účastnily 4 týmy (Arrows, Hit, Klasik a Skokani) a díky dobrému výsledku z loňského SuperCupu byly k dispozici 3 postupová místa pro náš region. Takže pouze jeden tým nepostupuje, nicméně všichni přijeli s tím, že se o to své místo na pražském turnaji porvou, takže nikdo neměl nic jisté.

    Počasí nám dneska opět vyšlo na jedničku a po sérii deštivých dnů se na nás celý den smálo sluníčko, takže jsme kromě spousty pochytaných míčů chytli i bronz :)

    Dopolední část jsme zahájili zápasem proti Skokanům Olomouc. Děti se pomalu zahřívaly jak v poli, tak i na pálce. I přesto se podařil odpálit jeden běžecký HR (Honza Vaňák) a 1 třímetový odpal (Ondra Nováček) a 3 dvoumetové odpaly (Honza Vaňák, Filip Duda a Ondra Nováček) a v prvním zápase porážíme Skokany 12 : 2. Natěšení po prvním vítězství nás čekal druhý soupeř a to Hit Opava. Hit si zde dovezl v týmu hodně mladších hráčů, převaha zkušeností našich dětí byla zdrcující a i přes urputnou snahu a boj Opavských benjamínků vítězíme 25 : 3. Po vítězném zápase byla v programu společná obědová pauza na kuřízek a pak nás čekal nejtěžší soupeř a to domácí Klasik, se kterým jsme si odvezli z Bronzového turnaje v Orlové těsnou porážku 11 : 10. Takže jak hráči tak i trenéři byli na tento zápas natěšení a všichni chtěli dnes udělat maximum pro vítězství v této "odvetě".  Jako hosté jsme šli jako první na pálku a začátek naší pálky se do toho opřel a profrčel první směnou s pěti body a šli jsme do obrany. Klasik se nedokázal na pálce pořádně prosadit a naše obrana jim dovolila jen jeden doběh. Parádní začátek, ale zápas se hraje na 6 směn a poslední směna je bez omezení doběhu. V dalších směnách se moc nedařilo na pálce ani nám, obrana Klasiku se sehrála, dělala méně chyb a povolila nám pouze jeden doběh ve třech dalších směnách. Na druhé straně i naše obrana Klasiku nedarovala nic zadarmo a i ve velkém stresu a za občasných chyb držela jejich pálkaře na uzdě a taky vždy pouze s jedním doběhem během tří směn. Nakonec jsme šli do poslední šesté směny kde neplatilo omezení počtu doběhů za stavu 8 : 3 pro nás. Obrana Klasiku si to tentokráte pohlídala a i přes parádní práci pálky konce našeho lineupu nám nedovolila ani jeden doběh a šli tak do dohrávky a nás bylo teď udržet vítězné skóre. Takže i naše děti bez nervozity a s lehkostí pírka nenechali běžce Klasiku jim beztrestně běhat po metách a velmi rychle ukončují poslední směnu a tím i celý zápas a po vyrovnaném a napínavém souboji bereme třetí vítězství a tím i prvenství v turnaji.

    Nakonec děti ještě čekaly dovednostní soutěže Masters. Jedna týmová soutěž na souhru v poli, kde naši polaři hned v prvním pokusu bez chybičky urvou nejlepší čas 21 s. Následovaly 3 individuální soutěže, kde za každý tým nastoupí 3 soutěžící. Nejdříve se běhalo na čas po metách, kde naše děti obsadili první (Jolanta Ruzsová) a třetí místo (Aleš Klimša). Pak následoval hod do dálky, kde si druhé místo vybojoval Martin Večeř. A nakonec i odpal do dálky, kde se prosadili na prvním místě Honza Vaňák a na třetím Filip Duda. 

    Dále se rozdávaly individuální ceny za výkon v turnaji a i tady jsme nezůstali pozadu. Titul nejlepší pálkař si odnáší Dan Parva, nejsilnější pálkař Honza Vaňák, nejvíce RBI dosáhnul Filip Duda a titul MVP si odnáší Martin Večeř.

    Takže když to sečteme, tak jsme si dneska s dětma užili parádní krásný den na sluníčku, vyrobili si kupu zážitků, zahráli si krásný baseball při, kterém jsme zúročili ty tvrdě odpracované hodiny na tréningu (a taky našli i nějaké rezervy a mezery, které musíme do příště vypilovat), někteří si jako bonus odváží domů i nějaký ten diplom za individuální ocenění, ale hlavně se všichni těšíme na SuperCup do Prahy.

    Děkujeme moc za podporu všech rodičů, bez kterých by to fakt nešlo a hlavně díky pořadatelům z Klasiku, kteří pro nás připravili krásný turnaj včetně božího počasí.

     

    • Tým: Coachpitch U10

    Arrows Nábor!!!

    Nábor nových talentovaných dětí od 5 do 10 let!
    Hledáte vhodný sport pro své dítě?
    Pojďte zkusit s námi hrát baseball nebo softball. Jsme klub s rodinnou atmosférou, dlouholetou tradicí a nádherným areálem v Ostravě-Porubě.
    V případě zájmu napište na uhlarova@arrows.cz váš kontakt a ročník narození dítěte.