Nová sezona začala - Arrows vs. Draci

Na úvod sezony nás čekal hned vicemistr, Draci Brno a to hned třikrát.

V prvním zápase jsme nastoupili s Michalem Liskem na kopci a hned v úvodu se ujali vedení 1:0, kdy Martin Drong po třímetovém odpalu a hitu Jakuba Kaplana skóroval. Celkově byl zápas velmi vyrovnaný a Michal nás držel v kontaktu se soupeřem, ale nakonec se Draci ujali vedení 1:5 a i když jsme měli více hitů, nedokázali jsme stahovat běžce domů. Až v dohrávce deváté směny se Radek Němec opřel do nadhozu a home-runem zkorigoval stav na 2:5.

V druhém zápase začal na kopci  Láďa Dluhoš a začátek byl v režiji soupeře. Naši nadhazovači neměli v tomto zápase svůj den a dali soupeři mnoho met zdarma, což poznamenalo tento zápas a po několika hitech bylo v polovině utkání rozhodnuto. Za zmínku stojí extraligové první starty na kopci Adama Krále, který si přispěl i první strike out, Tomáše Ondry a Martina Šmoldase který odehrál víkend na druhé metě.

V neděli nás čekal třetí zápas, který jsme odehráli v trochu pozměněné sestavě, kdy se na kopci představil Martin Drong. Díky oslabené lavičce, jsme hráli bez suplujicího pálkaře, což nám a hlavně Martinovi vůbec nevadilo a Martin zavelel k útoku nejen na pálce, ale pak i na kopci předkládal pálkaře Draků poli, které postupně dělalo outy jeden za druhým. Do sedmé směně sice Draci ukázali svou produktivitu na pálce, na pouhé tři hity skórovala hned čtyřikrát a drželo tak vedení 1:4, ale náš útok který dokázal přestřílet soupeře, jen čekal na šanci, která přišla a otočil zápas v náš prospěch na 6:4. V osmé směně jsme ještě přidali jeden bod a Martin který házel skvěle, se postupně dopracoval až do deváté směny, kterou i zavřel a my tak slavili první a hned cenné vítězství 7:4.

{jcomments on}