Blansko vs. Arrows

O tomto víkendu jsme se konečně představili naším fanoušků a to hned třemi utkáními, dvěma v sobotu a jedním v neděli.

V prvním sobotním utkání za nás už tradičně začal Michal Lisko na kopci, který po pomalejším rozjezdu držel Blanenské pálkaře na uzdě za podpory obrany a dal tak čas pálkařům aby ukázali co v nich je. Náš útok nezahálel a za přispění chyb v obraně soupeře , se ujal brzy vedení. Postupně náš útok přidával body až se propracoval na vedení 11:0 v sedmé směně. Sedmou směnu pak dominantně zavřel Adam Král a my slavili první domácí vítězství. Za zmínku pak stojí HR Kuby Malíka a nastoupení nových posil z Frýdku-Místku a to Ondry Gurníka a Edy Dronga.

 

V druhém zápase začal na kopci Tomáš Juněc a to proti Pavlovi Procházkovi. Hned v úvodu bylo vidět, že to bude souboj nadhazovačů s útokem a o tom, který útok porazí soupeřovu obranu. Blansko se hned v úvodu ujalo vedení, které zvýšilo o další bod ve třetí směně. Pak už nastal náš čas a postupným tlakem a dalším HR Kuby Malíka jsme výsledek obrátily v náš prospěch. Po Tomášovi se poprvé na kopci předvedl Greg McCarthy, který odházel čtyři směny s devíti strike outy a posunul nás do osmé směny už s vedením 5:2. Poslední dvě směny pak doházel Martin Drong a my si tak mohli připsat druhá vítězství na domácím poli.

 

V neděli za velmi sychravého počasí nás čekal poslední víkendový zápas s Blanskem a bylo to o tom kdo bude více chtít. Do zápasu jsme nastoupili s myšlenkou co nejdříve skórovat a dostat tak soupeře pod tlak. Na kopci začal Ondra Hon a s přispěním dobré obrany se nakonec propracoval až do osmé směny. Náš útok začal úřadovat ve druhé směně, kdy jsme se na daleký odpal Tomáše Junce až za plot dostali do vedení 2:0. Postupně jsme přidávali body až jsme získali náskok 6:1. Na poslední směnu pak šel na kopec Tomáš Ondra, který po malém zaváhání v úvodu a soupeřových dvou bodech dokázal předložit dobře hrající obraně míč na double play a další míč do vnitřního pole, který znamenal naše třetí vítězství a to 6:3.

Chtěl bych poděkovat celému týmu za bojovnost, kterou předvedl během celého víkendu a zvláště v nedělním utkání a taky fanouškům, kteří nás přišli podpořit v obou dnech.