Žákovský turnaj Ostrava Cup 2012 se vydařil!

Po několikaleté přestávce se podařilo obnovit tradici mezinárodního turnaje žáků Ostrava Cup, který současně navázal na loňský předsezónní Jarní přípravný turnaj. Letošního turnaje se kromě domácích Arrows zúčastnily týmy Klasiku Frýdek Místek, Skokanů Olomouc a polské týmy MKS Jastrzebie-Zdroj a Silesia Rybnik, resp. společný tým Silesie a Gepardů Zory. Jednodenní formát turnaje nedával moc prostoru k většímu počtu týmů a hrálo se tedy spravedlivým systémem každý s každým. Přestože předpověď počasí nejprve nebyla příliš optimistická, nakonec nás mírný déšť „pozlobil" jen v průběhu posledních zápasů.

Turnaj stejně jako v loňském roce poskytl všem týmům možnost kvalitní venkovní přípravy těsně před začátkem oblastních přeborů. Pro tým Arrows byl po halových Otrokovicích a pražském McDonaldu třetím přípravným turnajem, kde měli možnost si zahrát i starší t-ballisté. Více než o výsledky nám šlo o získávání herních zkušeností a vytvoření kompaktního týmu žáků.

Vítězem turnaje se nakonec stali Skokani Olomouc, když vyvázli i přes dva těsné výsledky bez jediné prohry. Stejným počtem vyhraných a prohraných zápasů vzniklo „kolečko" třech týmů, kdy o našem druhém místě rozhodl rozdíl získaných a obdržených doběhů. Mezi Klasikem a Silesií rozhodl o třetím místě až vyšší počet získaných doběhů, z čehož vyšel lépe Klasik. Na polské týmy tak i přes velmi vyrovnané souboje nakonec zůstali poslední dvě místa.

Chtěl bych hráčům a trenérům všech týmů poděkovat za výkony, dále rodičům za pomoc a podporu při organizaci. Rovněž bych rád poděkoval rozhodčím z SmOP, mladším kadetům a kadetkám za obsluhu tabulí a přípravu obou hřišť před a mezi zápasy.

 

Konečné pořadí turnaje:

1. Skokani Olomouc (4-0)

2. Arrows Ostrava (2-2) rozdíl doběhů 16-14

3. Klasik Frýdek Místek (2-2) rozdíl doběhů 14-15

4. KS Silesia Rybnik (2-2) rozdíl doběhů 10-11

5. MKS Jastrzebie (0-4)

 

Výsledky jednotlivých zápasů:

1. Arrows – Jastrzebie 5:0

2. Rybnik – Klasik 6:4

3. Skokani – Arrows 10:5

4. Jasrzebie – Rybnik 2:6

5. Klasik – Skokani 4:10

6. Rybnik – Arrows 4:7

7. Klasik – Jastrzebie 12:5

8. Skokani – Rybnik 6:5

9. Arrows – Klasik 9:10

10. Jastrzebie – Skokani 6:7