Arrows hostilo Pohár mistryň evropských zemí

Je za námi největší událost letošní sezóny v Arrows. Takto to bylo vnímáno námi všemi. Hostili jsme deset softballových týmů žen z celé Evropy. Obsazení turnaje – Skövde Saints (SWE), London Angels (GBR), United Kodaň (DEN), Les Comanches (FRA), Eagles Luzern (SUI), Slazska Brzeg (POL), Trnava Panters (SVK), Princ Zagreb (CRO), Ladonas Antény (GRE) a domácí Arrows Ostrava, nasvědčovalo tomu, že tyto přední evropské týmy svedou mezi sebou opravdové souboje.

Domácí tým, jako hostitelské město, měl všem účastníkům tohoto mezinárodního týdenního turnaje zajistit bezproblémový a hladký průběh. Ubytování, strava, přeprava mezi hotelem a stadionem, přeprava z nádraží či letiště, slavnostní zahájení a zakončení turnaje, pitný režim, zápasový servis, zápisy, výsledková tabule, on-line přenos, úklid hřiště. Standardní procedury, které provázejí každý takovýto turnaj. Standardní procedury, které jsme již v minulosti mnohokráte zvládli. Přesto to, i když je to rutina, vyžaduje tento servis úsilí členů klubu.

Je velkým zadostiučiněním, když během sobotní závěrečné párty v restauraci Arrows, za všemi, kdo se na přípravě, organizaci a průběhu turnaje podíleli, přicházejí lidé z vedení evropské softbalové asociace, komisaři, rozhodčí, manažeři týmů a především hráčky samotné, se slovy díků. Z jejich tváře a mluvy je cítit únava z bojů, ale především vám vracejí svými vřelými slovy energii, kterou všichni, kdo turnaj připravovali, vydali na hřištích i mimo něj.

Opět Arrows dokázalo, že to dokáže. Stejně jako loni i letech minulých při mistrovstvích republiky, týmových turnajích, mistrovstvích Evropy či akademického mistrovství světa. Opět se o Ostravě mluví v Evropě jako o městu, ve kterém proběhl kvalitně zabezpečený mezinárodní turnaj, s velmi kvalitními hřišti a zázemím, kvalitním servisem ubytováním počínaje a stravou a zábavou konče. Mluví se o městě, na které se můžou představitelé hlavních federací spolehnout. Mluví se o městě, kam se rádi všichni budou vracet.

To vše by ale bez úsilí všech dobrovolníků nemohlo Arrows takto kvalitně zajistit. Stejně tak, jako by to nešlo bez finanční podpory Statutárního města Ostrava. Nechci být anonymní a snad na nikoho nezapomenu. Za nás všechny díky, Romaně Kuckové, Františku Kudělovi, Ivoši Němcovi, Elišce Prokešové, Davidovi Prokešovi, Michalovi Prokešovi, Davidovi Prokešovi, Dominiku Zdráhalovi a jeho sestřenici, Vendule Palkovičové, Tereze Kubicové, Tereze Gottvaldové, Natálii Koubkové, Tomáši Greplovi, Daliboru Kuckovi, Danovi Krejčiříkovi, panu Palkovičovi, Zdeňku Ploskonkovi, Radkovanovi Kepákovi, Tomáši Svachovi, Sváťovi Čechovi, Luboši Davidovi, Lucce Škopcové, Janě Kolářové, Michalu Špaňelovi a Radimovi Kepákovi a všem z restaurace Arrows, a především všem dětem, které pomáhali na hřištích při sbírání míčů a nošení vlajek při ceremoniálech. Díky Leoši Balonovi za rozsvícení světel. Specielní díky ještě jednou Tomovi Greplovi za perfektní a rychlé zpracování webových stránek turnaje. Na sledovanosti stránek byl vidět zájem celého světa o tento turnaj. 2572 přístupů na stránky je velkým úspěchem.

Týmy se rozjely do svých domovů. Na hřištích je opět běžný denní provoz. Po turnaji ani památka. V restauraci opět chodí lidé na denní menu. Život v Arrows jde dál. V nás všech, doufám, zůstal dobrý pocit z dobře odvedené práce. Byla to dobrá generálka na nadcházející ME kadetek, které budeme hostit příští rok.

Za organizační výbor

Martin Bohoněk, Pavel Burkovič, Ondřej Vašíček