Klub - Aktuality

Pohár ČBA starších kadetů - ZLATO NEBO STŘÍBRO ???

Také starší kadeti se o víkendu utkali v bojích o Pohár ČBA, který se konal v Třebíči. Již ve čtvrtek vycestovala početná skupina hráčů, trenérů, rodičů a sourozenců s cílem uhrát co nejlepší výsledek a současně se co nejvíce baseballem pobavit. 

Ve skupině jsme se utkali s naším tradičním pohárovým a republikovým soupeře Olympií Blansko a s velkou neznámou - Akademií U14. 

Arrows - Blansko 10:0

Úvod zápasu byl z naší strany značně nervózní. Kluci se proti velmi dobře házejícímu nadhazovači soupeře moc neprosazovali, výjimkou byl úvodní bod v první směně, kdy se hitem prosadil Dominik Reich a domů jej poslal tvrdým line drivem Ondra Satoria. Potom se na delší dobu náš silný line up "zadrhnul" a my se nemohli bodově prosadit. Na nadhazovacím kopci se představil nejprve Tomáš Ondra, který více než se soupeřem bojoval se zraněním a i když se pálkaři Blanska výrazně neprosazovali, dokázali "spotřebovat" velmi mnoho nadhozů. Naštěstí obrana pracovala i přes chvílemi vydatný déšť a těžké podmínky velmi spolehlivě. Tomáše později nahradil na postu nadhazovače Ondra Satoria a předvedl výborný výkon a také velkou psychickou odolnost ( zejména když soupeř při našem nejtěsnějším vedení obsadil všechny mety při jednom autu ). Utkání jsme "zlomili" v poslední směně, když se kluci konečně zbavili nervozity a po sérii hitů ( prosadil se celý line up ) jsme zaznamenali 9 bodů.

Arrows - Akademie U14 9:2

Proti týmu složenému z mladých talentů z celé republiky se na kopec postavil spolehlivý Matěj Bělunek a po celou dobu svého účinkování dostával své pověsti - házel naprosto spolehlivě strike a předkládal obraně auty. Obrana si však v tomto utkání vybírala slabší chvilky a dopustila se čtyřech zbytečných chyb. Naštěstív útoku jsme byli při chuti a na obranu soupeře jsme vyvinuli značný tlak, který jsme dokázali "přetavit" v body. Na poslední směnu šel na kopec Kuba Kubica a naprosto suverénně na devět nadhozů utkání uzavřel.

Nši skupinu jsme vyhráli a v sobotu nás čekalo čtvrtfinálové utkání proti domácí Třebíči, ve kterém jsme si chtěli zejména vyzkoušet několik variant sestavy připravit se na semifinálové a další boje. Bohužel počasí bylo výrazně proti. Hned ráno se spustil prudký liják a na technickém mítingu bylo rozhodnuto o změně systému - my jako vítězové skupiny jsme nastupovali do semifinále proti Hrochům Brno.

Arrows - Hroši 10:2

Z naší strany výborné utkání. Kluci se poučili z chyb předešlého dne a do soupeře se zakousli s nevídanou chutí. Hned v první směně jsme si připsali 6 doběhů a opět se prosadil celý line up. Velkou ránu soupeři zasadil zejména David Číž, který při plně obsazených metách nádherným odpalem do rohu pravého vnějšího pole zařídil tři body. Ale jak jsem napsal, prosazoval se celý tým. Na kopec jsme do tohoto důležitého utkání nasadili právě Davida Číže. Ten předvedl výborný výkon a podporován bezchybně hrající obranou soupeři dovolil jen velmi málo. Zato v útoku jsme byli neustále při chuti a i když logicky už body nepřibývali tak razantně jako v první směně, do konce zápasu jsme přesto dokázali ještě nějaké přidat, zvítězit nad obávaným soupeřem a postoupit do finále!!!

Na finále jsme se všichni moc těšili ( a myslím, že i mnoho dalších fanoušků ) a chtěli si to naplno rozdat proti Drkům Brno. Bohužel opět zasáhlo počasí a tentokrát definitivně. Turnaj musel být pro tento víkend ukončen. Finálové utkání tak odehrajeme v náhradním termínu - předběžně příští středu v Olomouci, ale budeme vás samozřejmě zde na stránkách informovat.

Závěrem velké poděkování všem "účastníkům zájezdu". Hráčům za přístup a předvedenou hru, kolegovi Daliborovi Kuckovi, Davidovi Satoriovi a Ondrovi Gurnikovi za bezchybný zápis a samozřejmě všem rodičům za neskutečnou atmosféru, neúnavné fandění a pomoc naprosto s každou činností .... a také neustálé vlévání optimismu a dobré nálady !!! Věřím, že přijdete fandit i na finálový zápas, abychom se opět mohli cítit jako doma a na konci zvednout pohár pro vítěze !!! 

Fotky z celého průběhu turnaje najdete na tomto odkazu : 

http://arrows1.rajce.idnes.cz/

  • Tým: Baseball U15