Naši hráči na "Spring trainingu" na Floridě

V termínu 20.3. - 3.4.2013 se čtyři mladí hráči Arrows Ostrava ( Vojta Ovčačík, Jakub Kubica, Michal Prokeš a Patrik Klimo ) zúčastnili jarního baseballového kempu na Floridě v USA. Celkem 12 hráčů využilo krásné počasí ( slunko a 27 - 31 st. Celsia ) a  perfektní podmínky nabízející hřiště v High School Estero ke každodenním tréninkům, které trvaly cca 4 hodiny. Základem byla pálka, kterou jsme trénovali v podstatě každý den, ale bylo mnoho prostoru i na další trénink baseballových dovedností ( poděkování patří Petru Čechovi, který se podílel na přípravě tréninků ). Velkým zpestřením bylo trénování v nově vybudované baseballové hale místní akademie ESBN pod vedením jejího hlavního trenéra Johna Bradforda. Zde si kluci mohli mimo jiné vyzkoušet trénink pálky na novém přístroji "Vertimax", který má značně zvýšit rychlost švihu, stabilitu apod. Tato pomůcka, která stojí cca 3000 USD, dala klukům pořádně zabrat a velkou únavu pociťovali už po přibližně 2-3 minutách pálení na ní.

Velmi důležitá byla i regenerace po náročných trénincích. K tomuto účelu jsme využívali nejvíce bazén s teplou vodou a vířivky přímo v objektu, kde jsme byli ubytovaní. Pochopitelně jsme nemohli vynechat ani písčité pláže mexického zálivu.

Obrovským zážitkem pro kluky a vlastně nás všechny byla návštěva tří zápasů Spring trainingu MLB. Viděli jsme nejprve utkání mezi Minesotou Twins a St. Louis Cardinals, další den jsme se pak vypravili do Tampy na zápas Philadelphia Phillies vs. Tampa Bay Rays a "třešničkou na dortu" bylo večerní utkání na novém stadionu "jetBlue Park"   mezi Boston Red Sox a Minesotou Twins. Všechna utkání byla beznadějně vyprodána a atmosféra na stadionech byla neskutečná od hymny až po poslední aut v zápase. Nadšení kluků vzbudily také hvězdy MLB, které znali jen z televize a které konečně mohli spatřit živě. Bylo jich mnoho, jako příklad uvedu jen jména jako Joe Mauer, Dustin Pedroia, Jonathan Papelbon, Jacoby Ellsury, Clay Buchholz, Chase Utley a další ....

Kromě tréninků kluci odehráli i dvě utkání proti hráčům Akademie ESBN U14. V pěkných zápasech jsme nejprve podlehli 5:6, když se nepodařilo uhájit vedení vypracované na začátku a v dohrávce náš tlak dokázali domácí utnout perfektně zahranou "double play". Ve druhém utkání jsme dokázali domácímu týmu porážku vrátit v poměru 10:8, když naopak velký tlak v poslední směně dokázal Kuba Kubica ustát a poslední aut zařídil po krásném "change upu" strikeoutem. 

Ve volných dnech zbyl prostor i pro zábavu. Obrovským zážitkem byla návštěva zábavního parku "Busch Gardens" s největšími horskými drahami v USA a také nádherným safari. Velmi příjemně jsme strávili také horký den ve vodním království plném tobogánů a dalších atrakcí "Adventure Island" v Tampě. 

Celý pobyt na Floridě se velmi vyvedl a já pevně věřím, že kluky jaksepatří "nakopl", motivoval do další baseballové kariéry a také je pomohl "nastartovat" do nadcházející sezóny!!!

Odkaz na článek a pár fotek na ČBA: