Klub - Aktuality

Arrows Ostrava B vs Olympia Blansko

V neděli začala také sezona našemu B týmu v ČML a hned proti loňskému extraligovému Blansku. Díky nehratelnosti na našem hřišti se zápasy přesunuly do Blanska.

V prvním zápase nás přijel podpořit i Kuba Malík, aby tak dohnal krátkou předsezonní přípravu. Naši nadhazovači tentokráte házeli strike a pokud soupeř odpálil, obrana nadhazovače i na těžkém terénu podpořila a držela
soupeře zkrátka. Naši pálkaři se postupně začali prosazovat, čím víc viděli letících nadhozů a i díky Matěji Bělunkovi, který na kopci v posledních třech směnách už soupeře nepustil do žádného většího tlaku, jsme soupeře přehráli a zvítězili 5:2.

V druhém zápase se ale projevila nevyházenost našich nadhazovačů. Ti opět darovali soupeři příliš mnoho met zdarma, ke kterým se přičetly i chyby v poli a nedostatečné prosazování se na pálce a tak zápas po čtyřech směnách vypadal pro nás velmi špatně, kdy jsme už prohrávali 0:8. Díky malému počtu nadhazovačů se
na kopci představil od páté směny Martin Kubovčík, který ješte na začátku směny obdržel tři body a stav vypadal opravdu hrozně 0:11. Pak následovala varování trenéra, že zvýší hlas pokud se hráči neproberou a při této představě pak sám Martin Kubovčík zavelel k útoku a začala naše stíhací jízda. V dohrávce jsme tedy snížili na 4:11, v další směně jsme přidali další dva body a v dalších směnách další body, mezitím Martim držel soupeřovy pálkaře zkrátka, až jsme zápas otočili na konečných 14:11.

Děkuji všem hráčům za bojovnost a nasazení, ale stále je ještě hodně práce před námi jak na nadhozu, v poli či pálce.

  • Tým: Baseball U21