Žáci na turnaji v Itálii !!!

V minulém týdnu jsme se s týmem starších žáků Arrows Ostrava zůčastnili výborně obsazeného turnaje v Italském Ronchi dei Legionari. Tento turnaj měl jako obvykle velmi dobré obsazení, kromě dvou českých týmů ( Arrows Ostrava a Kotlářka Praha ) se představilo 6 velmi kvalitních týmů z Itálie.

Byli jsme nalosováni do skupiny s týmy Rangers Redipuglia, New Black Panthers a Ponte di Piave.

Do místa dění jsme vyjeli už den předem, abychom využili krásného letního počasí a příjemného prostředí na nedaleké pláži. Po příjemném relaxu jsme se již mohli plně soustředit na prvního soupeře, Rangers Redipuglia.

Arrows Ostrava - Rangers Redipuglia 0:6

V utkání zcela jednoznačně dominoval nadhazovač soupeře, který naše konto zatížil 13-ti strike outy. Myslím, že kluci podobný nadhoz viděli určitě poprvé. Nadhozy létaly rychlostí dost přes 100km/hod a v případě potřeby dokázal "vytáhnout" velmi kvalitní change up. My jsme začali se startérem Davidem Prokešem, který rozhodně nezklamal a podal, stejně jako celá obrana, velmi dobrý výkon. Bez bodu dokázal utkání zavřít David Albrecht, posila zapůjčená ze Skokanů Olomouc. Musíme sportovně uznat, že soupeř byl v tomto případě nad naše síly a zvítězil zcela zaslouženě. Ale na druhé straně právě kvůli takovým zápasů a zkušenostem do Itálie jezdíme. Ve druhém utkání změříme síly s týmem New Black Panthers 2.

Arrows Ostrava - New Plack Panthers 2 12:1

Proti nám se postavil tentokrát soupeř s velmi dobrou obranou ( za zápas 1. chyba ), ale s výrazně slabším nadhozem, který naši kluci, navyklí na výborný nadhoz z 1. utkání, bez problémů pálili. Dokázali jsme se tak prosadit v každé směně a postupně náskok navýšili až na rozdíl 11-ti bodů po 5. směně. Na kopci zaházel velmi dobrý zápas Martin Pernička a utkání s velkým přehledem zavřel Michael Andráško. Další utkání nás čekalo další den ráno a opět proti velmi silnému týmu - Ponti di Piave.

Arrows Ostrava - Ponti di Piave 1:4

Myslím, že nebudu přehánět, když napíšu, že jsme odehráli nejkvalitnější zápas v letošním roce. Proti opět vynikajícímu nadhozu jsme se tentokrát dokázali prosazovat, obsazovali jsme mety, ale ten správný odpal v důležitou chvíli nepřicházel. Ani soupeř se proti startérovi Michaelovi Andraškovi, který házel dle našeho názoru svůj nejlepší zápas, nedokázal prosadit. To platilo až do 4. směny, kdy soupeř dokázal využít naší první chybičky a ujal se vedení 1:0. Výborný baseball pokračoval se stejným výsledkem až do závěrečné směny. V té udeřil bohužel opět soupeř, který nejprve naplnil mety, pak zabojovala obrana a zahrála dva auty, aniž by umožnila doběh ( zejména zákrok Alex Slané na 1B hluboko ve vnějším poli stál za to ), ale pak se bohužel prosadil tvrdým odpalem soupeř a dokázal stáhnout 3 body a zvýšit své vedení na 4:0. Je super, že kluci ani za tohoto stavu nesložili zbraně a bojovali. Krásné odpaly Davida Prokeše nebo Saši Šína však více jak na korigování stavu na konečných 1:4 nestačilo. I tak ale jsme museli kluky za předvedený výkon a bojovnost pochválit. Zejména v obraně jsme podali výborný výkon. Za tento zápas nemohu nepochválit Kubu Šína, který se blýsknul dvěma chycenými krádežemi ( na 2B a 3B ) a celkově vynikajícím výkonem na postu zadáka.

Po utkání jsme si to opět namířili k moři, kde jsme v parném letním počasí zchladili rozpálená těla a náladu zlepšili plážovým ( klouzacím" fotbálkem v podání nejprve hráčů a následně také rodičů. Při tomto si všichni užili mnoho srandy a docela slušně jsme bavili i početné publikum.

Dalším soupeřem ve večerním utkání nám byl tým Tigers Cervignano.

Arrows Ostrava - Tigers Cervignano 11:1

Zápas si kluci velmi užili. Proti slabšímu nadhozu jsme neměli problém se prosazovat a stále navyšovat náskok až na konečných 11:1. Na kopci se představili David Prokeš a Saša Šín a oba podali velmi dobrý výkon. Obrana opět pracovala velmi spolehlivě a soupeři moc nepovolila. Za zmínku určitě stojí regulérní "běžecký" homerun v podání Davida Albrechta. 

V závěrečném utkání nás čekal opět velmi silný tým ( zejména v útoku ) - Duck Staranzano

Arrows Ostrava - Ducks Staranzano 10:6

Podle předpokladů to bylo hodně útočné utkání. Pálkaři obou týmů se dokázali prosazovat a skórovat. Myslím, že při tomto utkání se rozhodně nikdo z přítomných nenudil. Jsme velmi rádi, že jsme tento až do posledních směn naprosto vyrovnaný zápas dokázali vyhrát. Kromě nadhazovačů ( Michael Andráško, David Prokeš ) hrál výborné utkání Šimon Vagner ( v 1. směně dvoumetový odpal za 3 RBI + chycená krádež na 2B ve velmi důležitém okamžiku v dohrávce poslední směny ), důležité hity si připsali taktéž Mára Hlavička, Saša Šín, Dáva Prokeš nebo Míša Andraško. V obraně pak zaslouží pochvalu celý tým.

Pokud mám zhodnotit účast na tomto turnaji, tak musím říci, že jsem velmi spokojen. Kluci odehráli 5 utkání, ve kterých zaházeli výborně nadhazovači a zahrála obrana. V útoku jsme se potkávali s nadhazovači, na jejichž úroveň od nás nejsme zvyklí. Ale i tam jsme se postupně dokázali prosazovat. Takže turnaj můžeme hodnotit jako velmi přínosný a jako výbornou přípravu na další část sezóny.

Obrovské poděkování musím směřovat na Martina Kučeru a Davida Illka, kteří turnaj odkaučovali z první, resp. třetí mety a svým přístupem na hřišti i mimo něj byli pro tým obrovským přínosem. Poděkování patří také Davidovi Prokešovi, který mne zastoupil v posledním utkání a samozřejmě všem vynikajícím rodičům za veškerou pomoc s turnajem, s dopravou a vynikající atmosféru, kterou dokázali vytvořit během zápasů i po celý průběh turnaje.

Děkuji a těším se na další akci s Vámi všemi !!!

Účastníci zájezdu: Míša Andraško, Ája Slaná, Marťas Pernička, Dáva Prokeš, Saša Šín, Šimon Vagner, Kuba Šín, Franta Gurecký, Mára Hlavička, David Albrecht, Vítek Ondroušek, Vilda Vagner, Filip Šín. Koučové - Martin Kučera ( Máca), David Illek ( Kelli ), Daniel Krejčiřík. Skvělou atmosféru zařídili Kača Slaná, Tom Pernička, David Prokeš, Mirek a Gabka Šínovi, Silva Vagnerová s Robertem, Irenka a Filip Gurečtí, Honza Ondroušek .... 

Odkaz na fotky z turnaje: https://plus.google.com/u/0/photos/108664251506512565955/albums/5904126251998867425

videa z fotbálku na pláži - koukněte i na ty začerněné, tam je fotbálek dětí: https://plus.google.com/u/0/photos/108664251506512565955/albums/5904131110799425521