Starý rok v dresu číslo 14 předal žezlo novému 15

Konec roku byl rovněž ve znamení voleb VV a Valné hromady Klubu…

Jaký byl Starý ? A jaký bude ten Nový?

Pouze několik základních postřehů a zamyšlení…

Nejvýznamnější akcí roku bylo pořádání Mistrovství Evropy mužů, kdy jsme zajišťovali organizačně chod skupiny společně s Německým Regensburgem. Srovnání jsme snesli a v mnohém i předčili, jediné co nás může mrzet, byla nižší účast diváků.

Zahájení této nejvýznamnější akce předcházelo obrovské množství odvedené práce na hřišti. Jednak byly postaveny nová zapisovatelská stanoviště, nové chodníky pro diváky, oplocení areálu, včetně travnaté odpočinkové plochy. Příprava obou hřišť aby odpovídala mezinárodním standardům, kontrolovaným samotným Mr.Cook, se zkušenostmi z výstavby hřišť MLB týmů. Vše nakonec dopadlo k obecné spokojenosti. Děkovný dopis holandské reprezentace toho byl odrazem. A že Holanďané hráli skoro všude. Obrovské množství práce pod vedením vicepresidenta Pavla Burkoviče, které využijeme i v tom novém roce.

Organizační skupina pak pod vedením presidenta Klubu Martina Bohoňka zajistila bezproblémový průběh Mistrovství ke spokojenosti všech návštěvníků ať již z řad fanoušků tak i společenského a politického života.

Prostě dobrá akce.

Mládežnické kategorie – vždy radost psát o úspěších mladých nadějí ostravského baseballu a softballu a zejména pak s výsledkem obrovského nárůstu zájmu mladých hráčů a hráček.

U8 - Založeno nové družstvo, které vstoupilo do své první sezóny, i přes menší počet hráčů v první části roku se účastnili zimního turnaje v Pardubicích, dvou jarních turnajů a největší radost udělal všem trenérům velký zájem nových hráčů na konci sezóny.

U10 - Prvního svého turnaje si odvezli výprask, aby na konci sváděli vyrovnané souboje s nejlepšími týmy a nakonec z jednoho týmu máme dva U10 a U11 a k tomu vítězství v SM krajském přeboru při 6 týmech!

U12 - Začátek zimní přípravy byl s menším počtem hráčů, ale všechno zlé se obrátilo a nakonec tým postoupil do Final Four, odehrál dva halové turnaje, zvítězil v domácím turnaji „OstravaCup“ a hrál na mezinárodním turnaji v Itálii a obsadil druhé místo na turnaji Back to school v Praze. Ve svém středu má reprezentanta Michala Kovalu, který se účastnil ME žáků V Ljubljani.

U13 - Při menším množství týmů v Krajském přeboru se tým soustředil na sérii turnajů mladších kadetů s prioritou účasti na Mistrovství ČR. Čtvrté místo a kvalifikace na MČR a následné 6.místo bylo výsledkem zlepšující se kvality týmu.

U15 - Tradičně jedno z družstev s nejvyšším počtem úspěchů jako výsledek tréninků předchozích kategorií. Nejinak tomu bylo v roce 2014 . Jedná se o první výkonnostní kategorii Klubu. Pro náš Klub je potěšitelné, že dlouhodobě vykazujeme v této kategorii skvělé úspěchy a to nejen jako kolektiv tak i v individuálních reprezentantech.

Takže k letošním úspěchům:

  1. Krajský přebor - Severomoravsko-slovenský - 1.Místo
  2. Český pohár - finále - 2 místo
  3. MČR - finále - 2.místo

Reprezentace: Jakub Grepl, Michal Prokeš, hostující Marek Chlup a širší výběr Tomáš Kovala, Matěj Satoria a Dan Černý. Účast v týmu na ME Německo a MS Mexiko Jakub Grepl, Michal Prokeš a Marek Chlup. Hráči kategorie U15 hráli i v Juniorském mistrovském U21 týmu Arrows a byli platnými členy mistrovského týmu: Jakub Kubica, Jakub Grepl, Michal Prokeš s občasnou výpomocí Tomáše Kovaly a Matěje Satorii.

U21 - Soutěž U21 měla sloužit k rozehrání a získávání zkušeností mladých talentovaných hráčů. Nakonec jsme  vybojovali účast v Play off a následně i finále s Draky, které mělo po dlouhé době vynikající náboj, o skoro každém zápase se rozhodovalo  v extrainninzích  a vítěz vzešel až z  pátého zápasu a to vítězně pro Arrows. Mistři 2014!

Extraliga - Nejvyšší soutěž s největším zájmem diváků. Po základní části čtvrté místo a semifinále s Draky. Po porážce s Draky Brno se pak tým soustředil na Final four a ve finále výhra a Titul Vítěz ČBP 2014!!! A pořádání Poháru v roce 2015 v Ostravě.

Softball

Mládežnické kategorie se podařilo úspěšně restartovat, softballová sekce má před sebou dlouhý běh, který má za cíl obnovit seniorský softbal pod vlajkou ARROWS. Naše mladé naděje Bára Saviola, Zuzana Alraumová,  Alex Slaná a Robina Burkovičová s týmem Little league zvítězily v národní kvalifikaci a v Euro-africké kvalifikaci vybojovaly druhé místo a zůstaly tak těsně před branami World Series LL v USA.     

Kadetky - S úzkým kádrem doplněné o hostující Slovenské reprezentantky a hráčky z Blanska bojovaly v II. lize kadetek. Ve středu s reprezentantkou, mistryní Evropy a nejlepší pálkařkou ME 2014 Terezou Kubicovou.

Žákyně - Druhým rokem hrají Extraligu a rok 2014 pro ně znamenal posun z loňského celkového 5. Místa o stupínek výš. Práce s hráčkami v žačkách má teď hlavní cíl a tím je doplnění kádru týmu kadetek co nejkvalitnějšími hráčkami a zároveň zvyšovat kvalitu vlastního týmu a dosáhnou co nejdříve na medailové pozice.

Jaký vlastně byl rok 2014? Byl rokem, který přinesl positivní změny. Nárůst členské základny u mládeže, vítězství v Poháru mužů, zkvalitnění hřiště, prohloubil spolupráci s Statutárním městem Ostravou a Moravskoslezským krajem a dalšími partnery a sponzory, zlepšil spolupráci mezi jednotlivými kategoriemi, provázal nás s rodiči, prostě byl jedním z těch velice úspěšných za 41 let trvání Klubu Arrows.

A co máme před sebou? K čemu nás zavazuje loňský rok a co nám nabízí letošní 2015?

Koncem roku 2014 přesně 17. Prosince se uskutečnila Valná hromada klubu a ta zvolila nový výkonný výbor klubu a schválila základní koncepční dokument:

Období 2015-19 stanovení prioritních oblastí:

Vedení Klubu

President

Ing.Radim Kepák

Vicepresident pro sport

Martin Bohoněk

Vicepresident pro hospodaření

Pavel Burkovič

U jednotlivých úkolů, je předjednáno zapojení koordinátorů:

Marketing Klubu – Petra Greplová

Historie a současnost – Leoš Balon

Extraliga – Boris Bokaj, Vladimír Chlup HC

Metodika Klubu koordinace – Aleš Navrátil

Sportovní manažer Klubu Boris Bokaj

Byla zvolena nová kontrolní komise a jejím předsedou se stal František Kuděla.

Vzhledem k velkému množství úkolů, které jsou ve všech oblastech před námi očekáváme zapojení dalších zájemců z řad rodičů a přátel do práce jednotlivých skupin.

Hlavní sportovní akce v roce 2015 v našem areálu:

 

Hodně zdraví, radosti, spolupráce a vzájemné tolerance přeje v roce 2015.

Ing.Radim Kepák

President SKSB Ostrava

 

Arrows letos slaví 42 let trvání Klubu!

Since 1973