TC Ostrava a spolupráce s CTO

Tréninkové Centrum Ostrava začalo fungovat před třemi lety a jeho cílem bylo dát možnost klukům další baseballové přípravy nad rámec klubových tréninků. Za tu dobu Tréninkovým Centrem prošlo okolo 30 hráčů jak z Ostravy, tak i Frýdku-Místku a Olomouce a mnozí z nich se dostali do širších výběrů reprezentací ve své kategorii a dost z nich nás dokonce reprezentovalo jak na ME ve Švédsku a Německu, tak i na MS v Mexiku.

Úkolem TC je rozvíjení baseballových dovedností, jak v obraně, tak i v  útoku a jejich příprava jak pro reprezentaci, tak i pro klubovou sezonu. To vše se odehrává pod dohledem trenérů reprezentací, tak i hráči s profesionální baseballovou zkušeností.

Pro letošní zimní přípravu vznikla užší spolupráce mezi TC a CTO – Complex Training Ostrava na základě osobních zkušeností hráčů A týmu. O spolupráci byl požádán Honza Musil , který CTO vede, o to nejen spolupráci pro A tým, ale i TC během zimní přípravy. Honza Musil je hráčem amerického fotbalu a reprezentant, který založil Complex Training Ostrava, aby pomáhal nejen hráčům všech možných sportů, ale i lidem kteří si chtějí zlepšit svou kondiční a fyzickou připravenost a zdraví.

Hned od listopadu byli kluci z TC zapojeni dvakrát týdně do posilovacího programu, který se zaměřil nejen na sílu, kdy si kluci osvojovali správné posilovací návyky, ale i obratnost a celkovou fyzickou připravenost, spojenou i s následným tréninkem basebalových dovedností, hlavně pálky.

Pod dohledem dvou statných cvičitelů, si kluci velmi rychle zvykali na posilování a dynamická cvičení, která byla obohacena o soutěže, testování a i ve finishrech po každém cvičení, kdy si kluci hrábli občas až na dno svých sil.

Potěšující je, že kluci sami si chodí zacvičit mimo oficiální tréninky a to právě s A týmem, který má oficiální posilování sice pouze jednou týdně, ale o to více využívající možnosti posilování i v ostatních dnech a hodinách mimo oficiální program. A tak dochází k provázání hráčů A týmu s mladšími kategoriemi, kdy mladí nedostávají nic zadarmo, ale o to více se pak snaží ty starší překonat.

Díky této přípravě jsou  připraveni nejen na fyzické testy ale i na další basebalové dovednosti, díky kterým  se kluci dostávají do reprezentačních výběrů a mohou tak nejen reprezentovat naši zemi, ale i svůj klub a Tréninkové Centrum. Proto doufám i v další spolupráci nejen s CTO  přes zimní přípravu, a letní sezonu ale i a zapojení dalších seniorských reprezentantů do TC

Do TC se zapojilo i několik zahraničních hráčů, hlavně z Polska, se kterým plánujeme rozšíření  na mezinárodní úrovni ať na Slezskou akademii, kde budou hráči ze všech slezských klubů, ale i na spolupráci s Polským svazem baseballu a softballu a s polskými týmy, ať už na  trenérské výpomoci nebo jen předávání zkušeností a informací.

{phocagallery view=category|categoryid=324|limitstart=0|limitcount=5|pluginlink=1}