Klub - Aktuality

Sezóna 2015 začíná! Opening Day 2015 - Titáni v pátek 3.4. na Arrows pod světly!!!

Jaro se blíží!!! Na hřišti byli vidět králíci, že by Bob a Bobek maskot MS v ledním hokeji?

Aneb zprávy z velínu…

Předzvěst jara, králíci na hřišti z blízkého plesenského údolí, znamená to, že tráva se zelená a zanedlouho se náš areál bude hemžit hráči a hráčkami. Co se děje v tělocvičnách a jak se připravujeme na tuto sezónu, která slibuje mnohá překvapení?

Zima pomalu končí, příprava probíhá celkem v pěti tělocvičnách a jedné hale, kde máme umístěny pálkařské tunely, nadhazovací stroje a je určena i pro intenzivní posilovací program.

Zimní liga softbalových a baseballových nadějí se završuje posledními turnaji a haly plné mladých hráčů a hráček jsou příslibem do budoucna.  Po váhavých krůčcích se tato zimní mezistátní liga rozjela k veliké spokojenosti, o čemž svědčí i čilý příhraniční styk, kdy naše naděje jezdí na turnaje do Polska a naopak. Prostě Slezsko – Silesia program začíná žít! A „přetavuje“ se v oblastní pravidelné soutěže, které se budou hrát jako společné pro polské i české týmy v kategoriích U7 až U15. Ambasadorem programu vedle SmOP je polská akvizice  Przemo Paluch náš dlouholetý catcher A týmu a za Arrows mládežnický program koordinuje Tomáš Grepl.

S naším polským sousedem pracujeme na možnosti společného projektu pořádání ME juniorů, kdy v Rybniku uvažujeme odehrát dva až tři zápasy tohoto mistrovství. Navazujeme tím na  projekt evropské spolupráce, který začal ME mužů v loňském roce, kdy se hrály základní skupiny v Regensburgu a Ostravě. Oběma stranám tato spolupráce může přinést profit jednak v propagaci baseballu, ale i zlepšení podmínek sportovišť a umožní nám potenciální společné kandidatury na pořádání významných akcí.

Pokud jsme u mezinárodních návštěv, tak jsme uvítali i jednu opravdu výjimečnou, presidenta Tuniského baseballového Klubu Sportivo Bizerte Chaouki Aouiti. Tento tuniský klub vyhrál tuniskou nejvyšší soutěž i Pohár v roce 2014 a to v kategorii seniorů i juniorů. Setkání a povídání s panem universitním profesorem matematiky bylo zajímavé a nepostrádalo humor, jak už to u basebalistů chodí. Na otázku kde má velbloudy, že my v areálu nemáme pro ně parkování, reagoval s humorem a s ohledem ke svému  muslimskému vyznání si vychutnal pouze tři extra hořké radegasty. Závěrem se pan profesor účastnil tréninku U18 a dlouho jsem neviděl tak bezvadné výkony našich svěřenců. Po diskusi s asistentem jsme nedošli k jednotnému závěru, zdali to nebylo tím, že jsme před tréninkem hráče informovali o možnost použití práva „šária“. Vzhledem k positivnímu výsledku budeme některé výchovné postupy a jejich možnou aplikaci v Klubu ještě konzultovat. Prostě Chaouki, nadšený baseballový fanatik. Zajímavé bylo zjištění, že baseball se hraje v Tunisku již od roku 1921 a v zemi je 8 Klubů, které mají rozvinutý mládežnický program. Třeba v nejbližším období na velbloudech opravdu někdo z Arrows v Bizertě pojede.

Opening Day v pátek 3.4. po světly na Arrows!

Po velkém jednání a propagaci Projektu „Opening Day“, které inicioval náš klub Arrows s ČBA a Tempo Titans Praha, bylo dotažena dohoda o opětovném uspořádání Opening Day a to v pátek 3.4.2015 od 19:00.  Arrows vyjadřuje uznání a velký dík vstřícnosti Klubu Tempo Titans Praha.

Zveme všechny diváky na tuto výjimečnou záležitost a slibujeme skvělý program pro všechny! Nenechte si ujít Opening Day 2015 v baseballu!

Měsíc evropského baseballu a softballu na Arrows!

Od 15.června do 18.července  mohou vidět všichni návštěvníci našeho areálu špičkový evropský baseball i softball a to jak klubové, tak i národní úrovně. Vrcholem pak bude Mistrovství Evropy juniorů v srpnu, kdy deset nejlepších týmů z Evropy předvede své juniorské naděje.

Současnost a minulost Arrows!

Měsíc baseballu a softballu na Arrows je spojen s oslavou 42 let výročí založení Sportovního klubu Arrows a 70 letého výročí narození zakladatele Klubu pana Zdenka Ploskonky – Kima.

Setkání hráčů a hráček všech kategorií je plánován na 19.- 20.6. u příležitosti Poháru mužů a oslava slibuje mnohá překvapení. K vidění budou dosud nepublikované kroniky, artefakty z historie Klubu, otevření sloupů slávy a další. Náš tým bude na turnaji hrát v replikách starých dresů, které se po skončení turnaje stanou předmětem charitativní dražby! Prostě historie a současnost na jednom místě.

Různé – letem – světem- co nás čeká

  • V širším výběru reprezentace pro rok 2015 máme v žácích dva hráče, v kadetech dva hráče, mezi juniorkami jednu a v juniorech celkem tři hráče…
  • V nejbližší době bude spuštěn metodický program Klubu zaměřený na koncepční vedení a koordinaci všech mládežnických kategorií klubu
  • Hledáme spolupracovníky do Organizačních a přípravných výborů všech mezinárodních akcí a technických čet
  • Promotion program – příprava redakčních rad a redaktorů
  • Fotografové přestěhováni – bude zahájena akce foto promo
  • New Arrows style, čepice, mikiny, trika pro sezónu 2015
  • Připravujeme letní tábory a kempy
  • A mnoho dalšího…

Sledujte stránky klubu.

Těšíme se na setkání s vámi, diváky i fanoušky.

Radim Kepák

President Klubu

{phocagallery view=category|categoryid=306|limitstart=0|limitcount=5|pluginlink=1}