Klub - Aktuality

Zimní liga žáků v Paskově je dohrána!

Minulou neděli 15.3. byl odehrán poslední turnaj letošní Zimní ligy žáků Paskov 2015. Celkově se ligy zúčastnily 3 české týmy (Arrows, Klasik a Skokani) a 3 polské (Gepardy, Jastrzab a Silesia). Na prvních turnajích si zahráli také naše týmy U10 a U12, které doplnili čveřici účastníků. Do ligy se tak podařilo zapojit více než 100 hráčů ze společné Moravsko-Slezké přes-hraniční oblasti. Celkem bylo na 4 turnajích odehráno 24 zápasů.

V prvním zápase nedělního posledního turnaje nastoupili proti sobě Arrows a Klasik a stejně jako na posledním turnaji se nakonec rozešli smírně 3:3. Přestože jsme v zápase viděli hned dva homeruny v podání Lukáše a Dominika, ani ty k našemu vítězství nestačily.

Hned do druhého zápasu jsme nastoupili proti Silesii. Tým byl silný jak na pálce tak i poli a v lize se tak můžeme těšit na dalšího kvalitního soupeře. Nám se v zápase bohužel na pálce příliš nedařilo a soupeři jsme podlehli 3:8.

V dalším zápase přivítali Klasikové dalšího účastníka ligy z Olomouce nemilosrdnou ofenzivní smrští. S vysokým skóre frýdečtí zvítězili 16:0.

Další zápas nabídl vyrovnanou bitvu, ve kterém se střetl Klasik se Silesií. Hned v počátku se ujala vedení Silesia, avšak vedení si nedokázala udržet do konce zápasu. Klasik nakonec uhájil další vítězství 8:6.

V následujícím zápase jsme také my mohli poměřit síly se Skokany. Přestože si olomoučtí pálkaři již na “strojový” nadhoz začínali zvykat, připsali jsme si vysoké vítězství 15:2.

V posledním zápase letošní zimní ligy podlehli Skokani vysoko také polskému týmu 10:0. I přesto olomoučtí hráči předvedli na turnaji sympatický výkon a se svou bojovností budou jistě během sezóny hrát s ostatními týmy v Moravsko-Śląske lize U11 vyrovnané zápasy.

Celkově tak i na posledním ligovém turnaji zvítězil tým z Frýdku-Místku a odnesl si další 4 body do celkové tabulky, čímž potvrdil celkové vítězství v lize. Náš tým si udržel druhé místo, když přidal 2 body do tabulky. Třetí nakonec skončili Gepardy i přesto, že to chvíli vypadalo, že jim bronzovou příčku sebere Silesia vítězstvím nad Klasiky a potažmo v celém turnaji.

Celkové pořadí Zimní ligy žáků Paskov 2015:

  1. Klasik Frýdek-Místek (15 bodů)
  2. Arrows Ostrava (9 bodů)
  3. Gepardy Zory (4 body)
  4. Silesia Rybnik (3 body)
  5. Jastrzab Jastrzebie (2 body)
  6. Skokani Olomouc (1 bod)

Na závěr posledního turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení celkových výsledků ligy, kterého se ujal prezident našeho klubu Radim Kepák. Patří mu dík nejen za to, ale zejména za zapůjčení nadhazovacího stroje na celou ligu. Velké poděkování patří našim rozhodčím Ondrovi a Kubovi, že dokázali “odházet” všech 24 zápasů a u toho ještě rozhodovat leckdy nelehké situace díky specifickým podmínkám haly! V neposlední řadě patří velké díky Jardovi za profesionální fotografie a také všem ostatním fandícím rodičům, kteří týmy na turnaje doprovázejí.

{phocagallery view=category|categoryid=331|limitstart=18|limitcount=5|pluginlink=1}

  • Tým: Baseball U11