Klub - Aktuality

Baseballová sezóna je zpět: Arrows - Tempo

Všechny příznivce baseballu srdečně vítáme a doufáme, že letošní sezóna bude úspěšná a plná baseballových zážitků. Všem hráčům přejeme hodně zdraví a úspěchů ve hře.

V letošním roce nás čeká první zápas již tento pátek 3.4.2015 . Soupeřem pro naše hráče bude tým Tempo Titans Praha .

Nejprve tedy pár slov o soupeři.

Minulá sezóna se mu nepovedla zcela ideálně dle představ. Tempo skončilo na celkovém šestém místě a muselo bojovat ve skupině o udržení. Tak jako v loňském roce by měl být oporou tohoto týmu hráč Petr Šusta, který měl v minulé sezóně BA 0.270. Nebezpečný pro naše hráče bude zřejmě opět i Jake Rabinowitz, který se vyskytuje na postech nadhazovače a prvního metaře. Tempo bude disponovat několika novými hráči na hostování. Důležitým článkem Tempa je i Richard Kania. Ten bude působit v roli hlavního trenéra. Svými zkušenostmi a znalostí baseballu určitě pomůže našemu soupeři v boji o dobrý výsledek, minimálně o zopakování umístění z minulé sezóny.

Našeho prvního soupeře jsme si představili. Nyní pár slov o našem týmu.

Ten nemá oproti loňské sezóně mnoho změn. Pojďme se tedy na něj podívat blíže. Arrows Ostrava posílí americká spojka Alex Lee. Věříme, že tento hráč bude kvalitním posílením našeho kádru a pomůže celému týmu k dobré hře a úspěchům. Dále u týmu zůstala spousta odchovanců, kteří mají svou nezastupitelnou pozici a nesmírnou kvalitu. Zmíníme například našeho nadhazovače Borise Bokaje, který své zkušenosti sbíral třeba v německém Regensburgu nebo v italském Grossetu. Dále také zřejmě nejlepší catcher [Kečr] Petr Čech, který za celou sezónu zaznamenal 38 stažených bodů. Další oporou by měl být bezpochyby také Jakub Malík, který hájí post zadního polaře a jeho statistiky mluví jasně, ze 161 startů na pálce má BA 0.404. Co se týče realizačního týmu, hlavním trenérem zůstává Vladimír Chlup.

Je nutno také dodat, že náš stadion prošel za poslední sezónu velkými změnami, které jistě pomohou k lepší hře a výbornému výkonu jednotlivých hráčů. Vedení klubu se snaží svým přístupem zlepšit bezpečnost na stadionu, lepší podmínky pro hráče i pro fanoušky, kteří jsou pro naši hru také nepostradatelní.  Náš stadion se tak stává jedním z nejhezčích v republice jak prostorem, tak vybavením.

Nyní se budeme věnovat výsledkům a statistikám zápasů hraných s Tempem v minulé sezóně.

Z pěti vzájemných zápasů jsme si připsali skvělých pět výher, a to:  10 : 1, 21 : 4, 6 : 5, 7 : 4, 13 : 0 .

Z hráčů zmíníme například Aleše Navrátila, který si ze 17 startů v zápasech proti Tempu vysloužil BA 0.588, nebo dále Martina Dronga, který má z 24 startů BA 0.375.

Co se týče hostů, u nich stojí za zmínku například Flores Jeremie, který si z 18 startů připsal dva dvoumetové odpaly a jeden home-run, jeho celkové BA činí 0.389.

A jak vzájemný zápas vidí trenéři jednotlivých týmů ? Na to jsme se jich zeptali v krátkém rozhovoru, který přineseme již brzy na našich stránkách.