Klub - Aktuality

Opening day Arrows - Tempo

Dlouho očekávaný start extraligy je za námi a s ním přišlo první dělení úspěchů.

Do Ostravy přijeli Tempo Titans, tým, který na Arrows poslední dva roky neuměl hrát. V duelu nadhazujících jedniček proti sobě nastoupili na kopec Boris Bokaj a Jake Rabinowitz. A začátek utkání probíhal přesně v tom duchu – pálkaři se na mety dostávali spíše sporadicky a tak se dlouho hrálo bez bodu.

Jako první udeřili hosté a překvapivě to byli oni, kdo převzali otěže utkání do svých rukou a postupně náskok navyšovali až na hrozivých 5:0 a dokonce 7:1. To bychom ale nehráli v Ostravě, typický drtivý závěr začal v osmé směně, kdy se podařilo na vynikajícího Rabinowitze doběhnout třemi body a čekal se vyrovnávací finiš před naplněnými tribunami, kam si zapálení ostravští příznivci našli cestu i přes mrazivé počasí a poletující sníh, za což jim patří neskonalý obdiv. Střídající Benátčan se dostal do problémů, Arrows dostali dva běžce na metu a na pálku přicházel obávaný střed lineupu, utkání ale symbolicky uzavřel Rabinowitz, který na třetí metě chytil těžký odpal Jakuba Malíka a dvojautem ukončil zápas.

V dresu domácích se poprvé představila nová americká posila Alex Lee, jenž hned v prvním duelu sezóny ukázal svoje kvality v obraně.

Záverečný – a po roce opět skvělý – ohňostroj tak měl hořkosladkou příchuť, tentokrát se na Opening day neslavilo tak jako loni.

Sobotní utkání začali v pravé poledne mladíci Tomáš Ondra a David Vohánka, a ti jen pokračovali ve vysokém trendu, který jim nastavili jejich zkušenější borci předcházející večer. Tentokrát šli ale do čela domácí když Jakub Malík poslal ve druhé směně míček za plot, a mohl tak popadesáté oběhnout všechny mety až do Klubu českých homerunářů.

Poté se dlouho moc nedělo, obrany odváděly svou práci až do šesté směny, kdy se podařilo po drobném zaváhání hostům vyrovnat. Ale opět přišel obávaný závěr Ostravy, po odpalu Borise Bokaje a perfektně zahraném hit and run Alexe Lee Jakub Kaplan stáhl dlouhým sebeobětovacím odpalem domů vedoucí bod. Pojistku a pověstný hřebíček do rakvičky pak zatloukl opět Jakub Malík, kdy tentokrát tříbodovým homerunem začal svou druhou padesátku a upravil skóre na 4:1. To už byl na kopci Jan Tomek, který i přes drobné problémy zápas zavřel a mohlo se slavit.

Příští týden hrají Arrows opět doma, v pátek a v sobotu přijedou Hroši Brno. Počasí by již mělo být lepší a tak jste určitě všichni srdečně zváni.

  • Tým: Baseball Muži