Arrows opouští Ostravu a vyráží do Prahy

Preview k zápasům: Kotlářka Praha – Arrows Ostrava

Arrows a Kotlářka patří mezi soupeře, jejichž vzájemný duel je vždy baseballovým svátkem.

Bilance Arrows s Kotlářkou v minulém roce je: tři výhry a dvě prohry. Kotlářka má za sebou dvě série zápasů, s Hrochy Brno s výsledkem 1-1 na zápasy a také s Draky Brno, kde výsledek dopadl stejně. Arrows se ve dvou sériích utkali s Tempem a Hrochy.  Výsledky obou sérii byly stejné, tedy 1-1.

Kotlářka má v týmu spoustu kvalitních hráčů.  Mezi ně můžeme například zmínit Jakuba Sládka, který se probojoval i k účasti v týmu výběru Evropy na pozici náhradníka. Dále uvedeme hráče Joe Truesdala, který je pro ostravského diváka velmi známý. Ještě nedávno válčil za naše barvy. Dominantou Kotlářky zřejmě bude i Marek Červenka, nadhazovač, který má svou nesmírnou kvalitu. Dalším talentovaným nadhazovačem je i Lukáš Ercoli, který v posledním zápase dokázal porazit Draky.

Arrows nemohou v tomto zápas počítat se svým startérem Borisem Bokajem, který je toho času v USA. Znovu se jim ale opět do sestavy vrací z turnaje Akademií mladý talentovaný nadhazovač Ondra Satoria. Na kopci jsme také letos ještě neviděli velice zkušeného Michala Liska, který v loňském roce podával skvělé výkony. Samozřejmostí je účast druhého startéra Tomáše Ondry. Arrows se potýkají se zdravotními problémy Jakuba Malíka, který má natažený bicepsový sval. Natažený stehenní sval trápil v posledním zápase i Aleše Navrátila. Hlavní manažer Arrows p.Chlup věří, že oba hráči základní sestavy budou k dispozici pro oba zápasy.

 Podívejme se i na hlavní postavy obou týmů ve vzájemném měření sil v minulé sezóně.

Z týmu Arrows zmíníme například Jakuba Malíka, který si z 24 startů vysloužil BA 0.417 a z toho jeden odpal za oplocení a dva dvoumetové odpaly. Dále také Jakub Kaplan, který má v kolonce BA napsáno číslo 0.478. To nasbíral z 23 startů v zápasech proti Kotlářce.

 Teď nahlédneme na statistiky pražanů.

Martina Mužíka, který si vysloužil BA 0.600, můžeme považovat za velkou hrozbu. Také Jakub Sládek, který zaznamenal proti Ostravanům jeden homerun a jeho celkové BA činí 0.333, bude velkým soupeřem našich nadhazovačů.

 Závěr

Tyto zápasy jsou zárukou kvalitního útočného baseballu. Můžeme jenom doufat, že konečné výsledky budou hovořit ve prospěch našeho týmu.

Ten, kdo se do Prahy vydá, určitě nebude litovat. Kdo zůstane, může držet palce u textového přenosu.

Hraje se 18. dubna od 13:00 hodin a 16:00 hodin v baseballovém areálu Markéta.

Držíme našemu týmu palce a přejeme šťastnou cestu.