Klub - Aktuality

Divoký souboj na Kotlářce

Kdo zavítal v sobotu na Markétu o něco později, asi se divil a chystal se jít domů... Přesto bylo drama a nakonec dělba vítězství.

Startující Marek Červenka musel spolknout hořkou pilulku v podobě dvou bodů Arrows hned v úvodní směně, ale pak se začaly dít věci nevídané, když ostravský startér Tomáš Ondra odcházel z kopce s jedním autem, a než bylo úvodní dějství vůbec dohráno tak Kotlářka vedla 10:2 a všichni se podvědomě začali chystat na zápas další.

Arrows ale nejprve nenápadně, pak už razantně, nesložili zbraně a než se kdo nadál, skore bylo v pulce utkání 12:10! To už na kopci úřadoval Michal Lisko, který držel pražský útok zkrátka až do momentu, kdy Jakub Sládek dvoubodovým homerunem vyrovnal, a o chvilku později šli domácí do vedení. Ostrava neskládala zbraně, tlačila, v deváté směně už to vypadalo, ale vyrovnávací bod byl zastaven na domácí metě. Za zmínku stojí opět kontroverzní rozhodnutí nového pravidla o blokování domácí mety, kdy celkem jasný aut rozhodčí vyhlásil jako safe, aby po protestech a konzultaci s kolegy výrok změnil na aut – 12:13.

Ve druhém utkání se poprvé letos jako starter postavil Jan Tomek a jeho výkon zavelel k jasnému vítězství Arrows. Honza vydržel na kopci celý zápas a když útok opět zaznamenal 12 bodů, bylo rozhodnuto.

Třetí série – třetí “split”, což při pohledu na tabulku znamená dělené 2.-7. místo :D. Následující víkend jedeme opět do Prahy, tentokrát na Eagles.

  • Tým: Baseball Muži