MLADŠÍ KADETI U13 NA PRVNÍM INTERLIGOVÉM TURNAJI BRONZOVÍ

Minulý víkend se naši hráči U13 zúčastnili prvního turnaje interligy, ve které mají kluci možnost změřit své síly s týmy z oblastí, se kterými se často neutkávají. Tento první turnaj hostil Sabat Praha. Turnaje se zúčastnilo 8 týmů, my jsme byli nalosováni do skupiny s domácím Sabatem, Hlubokou a Kladnem. První den nás čekal medailista z minulého MČR a vítěz nedávného 1. Turnaje žáků – Sabat Praha.

Arrows – Sabat 2:7

Do zápasu vkročili lépe domácí, kteří se v 1. směně po homerunu Fichtnera ujali vedení 3:0. Druhá směna skončila díky dobrému nadhozu a výkonu obran bez bodů. Ve třetí směně se opět prosadil soupeř, tentokrát jedním bodem. Naši kluci korigovali ve čtvrté směně jedním bodem a na začátku páté snížili na kontaktních 2:4. V dohrávce ale přes veškerou snahu opět udeřil třemi body soupeř a upravil na konečných 2:7. Na kopci se představil Martin Kazimirski, kterému chytal Kuba Šín. Na pálce se nejvíce prosadili Kuba Štencel (2 ze 3) a Michal Kovala (1 ze 2).

Ve druhém utkání se nám postavil neznámý soupeř – Miners Kladno, který ve svém prvním zápase porazil silnou Hlubokou.

Arrows – Kladno 15:1

Naši kluci si v utkání s chutí zapálili a od začátku byli na hřišti jasně nahoře. Celý zápas odházel výtečně Lukáš Hurta (4 směny na 45 nadhozů!!!). Na pálce se prosadil silný lineup, bylo vidět značné zlepšení v agresivitě v útoku a při běhu po metách.

V posledním zápase skupiny nás čekal Sokol Hluboká.

Arrows – Hluboká 3:3

Velmi těsný a dramatický zápas. V 1. směně se po metě zdarma a dvou hitech ujali vedení hráči Sokola 1:0. Druhá směna byla bez bodů. Ve třetí jsme konečně „probudili pálky“ my a po několika moc pěkných hitech (zejména dvoumetový hit Kuby Šína za dva body byl výstavní) jsme otočili stav zápasu na 3:1. Ve čtvrté směně soupeř dokázal jedním bodem snížit na rozdíl jediného bodu. Drama nastalo v poslední, páté směně. My jsme se na pálce (i s trochou smůly) neprosadili, zato soupeř v dohrávce ano a navíc obsadil s jedním autem druhou a třetí metu. Kluci však těžkou situaci zvládli na výbornou a vítězný bod soupeři neumožnili. A tak dramatický souboj skončil netradiční remízou. V zápase kluci předvedli mnoho pěkných akcí v útoku i v obraně. Za zmínku rozhodně stojí výkon Michala Kovaly na kopci, který odházel celý zápas a několikrát se musel vypořádat s těžkými situacemi, které ale úspěšně ustál.

Ve skupině jsme obsadili druhé místo a v posledním utkání o třetí místo jsme se utkali s Tempem Praha vedeným vynikajícím EXL nadhazovačem Jakem Rabinovitzem.

Arrows – Tempo 14:3

Proti týmu, který na turnaji podával výborné výkony, kluci podali asi nejlepší výkon tohoto turnaje. Pálil celý lineup (vynikal Michal Kovala), na kopci dominoval celý zápas Franta Gurecký a obrana hrála bez větších chyb. Výsledkem bylo vítězství a konečné třetí místo v turnaji.

Interligový turnaj určitě splnil svoji úlohu a očekávání. Kluci si zahráli kvalitní utkání a bylo u nich vidět postupné zlepšování ve všech činnostech a také nárůst sebevědomí a herní jistoty. Nicméně také ukázal, že je před námi stále velké množství práce.

Děkuji všem klukům za snahu a dobrý baseball a rodičům za podporu!

FG, DK