O víkendu začala kadetkám letošní sezóna

Tak jsme se konečně dočkali a v pátek odstartovali letošní sezónu v Praze na odložené kvalifikaci do extraligy kadetek. Ta se měla původně konat na našem stadiónu Arrows začátkem dubna, ale studené počasí bylo proti a první volný termín se našel až nyní v pražské Tróji na hřišti Sabatu Praha.

Kvalifikace se zůčastnilo osm týmů v boji o pět míst v extralize kadetek. Los nám do naší skupiny nadělil postupně týmy. Domácí Sabat Praha, Trutnov a favorita skupiny Dvůr Králové. Na úvod náš mladý tým zaskakuje domácí Sabat výborným útokem a ujímáme se vedení 4:0, ale v dohrávce poslední směny se začíná projevovat nevyhranost našich děvčat a soupeři dovolíme stáhnout na konečných 3:4 v náš prospěch. Jako druhý nás čeká silný Trutnov. Tentokrát máme dohrávku my a první polovinu zápasu se nám daří otáčet vedení Trutnova( 4:6), ale jeko rozhodující se ukázala třetí směna. Na trhák čtyř bodů se nám bohužel odpovědět nedokáže a v rozhodujícím zápase pro postup prohráváme 8:6. Ve třetím zápase proti favoritu ze Dvora šetříme nadhoz a všechny naše opory a odcházíme poraženi vysoko 11:0. Bohužel ve skupině obsazujeme třetí místo a nezbývá nám, než se v play-off probojovat do zápasu o páté místo a vyhrát.

Jako první nám v cestě stál Storms Praha a celkem snadno ho postupným útokem a bezchybnou obranou porážíme vysoko 11:0. V posledním rozhodujícím utkání o páté místo nastupujeme proti Joudrs Praha. Vyhráváme los a jsme domácí. Je to ovšem naše vítězství poslední. Hned v první směně nás Joudrs zaskakuje krátkou hrou a ujímá se vedení 6:1 a též v dalším vývoji utkání i přes naše zlepšení neustále zvyšuje skóre až na konečných 15:2. Touto prohrou v kvalifikaci obsazujeme šesté místo a nezbývá nám, než se ve druhé lize umístit do třetího místa a tím se ještě kvalifikovat na podzimní MČR kadetek.

Souběžně s kvalifikací v Praze probíhal též první turnaj druhé ligy a týmy, které nepostoupily do extraligy byly nasazeny do sobotního play-off tohoto turnaje a nás ve čtvrtfinále čekal tým Spectrum Praha. Na obloze začalo svítit sluníčko a hra se nám též po ránu dařila. Spectrum porážíe vysoko 14:0. V semifinále se utkáváme opět s domácím Sabatem Praha a ten nám bohužel oplácí prohru s kvalifikace a vítězí ve vyrovnaném utkání 6:4. Na závěr v boji o třetí místo náš již notně unavený tým (osmý zápas) vymáčkne snad poslední síly a vítězí opět nad Storms Praha vysoko 11:4. Třetí místo je dobrý základ pro náš cíl, postoupit na MČR kadetek a věříme, že ve druhém turnaji II. ligy u nás 30.-31.5. opět zabojujeme o co nejlepší umístění. 

Na turnajích v Praze startovala tato děvčata:

M.Gregorová, Z.Alraumová, N.Břoušková, B.Saviola, A.Slaná, M.Merczová, D.Dinková, R.Burkovičová, V.Ščotková, B.Svobodová, K.Svobodová, M.Smetanová, T Opálková

A vedli je trenéři:

L.David, L.Svoboda