Klub - Aktuality

Rekapitulace: Arrows Ostrava - Eagles Praha

Dne 15. 5. a 16. 5. 2015 pokračovaly extraligové zápasy. Našim soupeřem byli pražští Eagles .

 První zápas v pátek od 19:30 hodin:

-za domácí se postavil na kopec Jan Tomek, za hosty Marshall Crawford.

Opět jsme mohli vidět velmi napínavou sérii zápasů. V prvním utkání se skóre měnilo již ve druhé směně, Eagles vedli 1-0. Arrows na tento stav ovšem v dohrávce odpověděli dvěma body a dostali se do vedení 2-1. Na začátku čtvrté směny hosté vyrovnali na 2-2. Domácím se v dohrávce šesté směny podařilo stáhnout dva body, vedení 4-2 pro domácí. Tento moment byl zlomem utkání, jelikož výborně házející Jan Tomekuž útoku Eagles nic nedovolil.  Tento hráč opět předvedl excelentní a dominantní výkon na kopci. Po tomto úspěchu si připsal tzv. „complete game“. První utkání skončilo výhrou pro domácí 4-2.

Druhý zápas v sobotu od 12:00 hodin:

Za domácí začínal Boris Bokaj , za hosty Tomáš Duffek.

Hned v první směně se hosté dostali do vedení 1-0. Arrows odpověděli v dohrávce první směny třemi body. Skóre se tedy posunulo v na 3-1. Vynikající Boris Bokaj toto utkání držel pevně v rukou, dal klid našemu útoku, který se postupně dostával do většího vedení. Hra probíhala směrem k dalšímu vítězství domácích. Skoré po šesté směně bylo již 10-1. Znamenalo to, že pokud stáhneme bod v dohrávce sedmé směny, připíšeme si výhru rozdílem. Povedlo se. Druhý zápas dopadl opět výborně pro domácí výhrou 11-1.

Třetí zápas v sobotu od 15:00 hodin:

-v posledním utkání byli startujícími nadhazovači za Arrows Tomáš Ondra, za hosty Matěj Hušek.

Úvodní dvě směny byly bez bodu. V dohrávce třetí směny se Arrows dostal do vedení 2-0. Eagles ovšem ihned v další směně odpověděl a dostal se do vedení 3-2. Na začátku šesté směny odskočil do vedení 4-2.  Domácí se nevzdávali a bojovali o poslední vítězství. V dohrávce šesté směny zaznamenali tři body a váhy utkání opět překlopili na svou stranu se skórem 5-4. Sedmá směna byla pro vývoj zápasu velmi napínavá, hosté zaznamenali bod a stav srovnali.

Osmá směna byla pro zápas klíčová. Arrows se podařilo po neskutečně tvrdých odpalech stáhnout domů 10 bodů, což znamenalo konečný výsledek rozdílem pro 10 bodů.  Stav třetího zápasu 15-5. 

Závěr

Celkové série ostravských šípů s pražskými Eagles dopadla výborně pro domácí tým. Po velké snaze uspět se to konečně podařilo. Zásluhou skvělých nadhazovačů , výborných odpalů a celkové hry všech hráčů v poli jsme si donesli tři zasloužené vítězství, která nás jistě posunou vpřed.

Další utkání nás čeká ve čtvrtek 21. 5. v 17:00 hodin na půdě Techniky Brno.

Co naše věrné čtenáře čeká dál?

Preview k utkání v Brně a také rozhovor s trenérem Arrows Ostrava Vladimírem Chlupem.

 Nebude chybět ani další zajímavý rozhovor s hráčem našeho týmu.

S kým? Nechte se překvapit.

Čtěte stránky Arrows.