Klub - Aktuality

U10 ovládli domácí Stříbrný Superpohár

O víkendu 16.-17.5. jsme v našem areálu hostili jeden ze čtyř postupových turnajů na největší evropský turnaj 10-ti letých - Supercup, kterým byl Stříbrný Superpohár regionu Severovýchod. Poprvé se tak u nás hrál nejen některý ze Superpohárů, ale také soutěžní turnaj s nadhozem trenéra tzv.coachpitch (coachball). Účastníky olomouckého Bronzového Superpoháru Arrows, Klasik, Skokani a Canibals, na turnaji doplnili dva týmy z východních čech a to Rytíři z Trutnova a Wayne’s World z Pardubic. Turnaj se hrál systémem každý z každým s následnými zápasy o pořadí.

V sobotu dopoledne jsme si nejprve hravě poradili nejprve se Skokany Olomouc 24:7 a poté s Cannibals Šumperk 18:6. Odpoledne jsme si ještě připsali třetí vítězství s Wayne’s World 20:6 a následovali Masters.

Dovednostní soutěže Masters se již staly neodmyslitelnou součástí Superpohárů a od letošního roku i Českých pohárů U9. Z každého týmu soutěží vždy 3 různí hráči v hodu do dálky, odpalu do dálky a běhu po metách. Následně pak na čas probíhá tzv. souhra vnitřního pole, kdy hráči obhazují a šlapají v obou směrech mety. Jednotlivé disciplíny jsou bodově ohodnoceny dle přepočtových tabulek.

Celkové výsledky Masters:

  1. Arrows Ostrava - 3979
  2. Klasik Frýdek-Místek - 3395
  3. Rytíři Trutnov - 2928
  4. Skokani Olomouc - 2906
  5. Wayne’s World - 2717
  6. Cannibals Šumperk - 2590

V neděli ráno turnaj pokračoval, nejprve jsme si poradili s Rytíři 19:3 a v posledním zápase základní skupiny i s dosud rovněž neporaženým Klasikem 10:3.

Náš tým se tak mohl těšit na velké finále znovu s Klasikem. Ve finále se poslední 6.směna již hrála bez bodového omezení, což se později ukázalo jako zásadní pro vývoj zápasu. Stav zápasu jsme měli od začátku pod kontrolou a postupně jsme navyšovali náskok až na 14:8 před poslední směnou. V ní se však frýdecký tým dostal do útočného tlaku, který naše obrana navíc podpořila několika chybami. Na tabuli u skóre hostů přibýval bod za bodem a nám se nedařilo zahrát auty. Skóre se zastavilo při třetím autu až na 14:15 pro Klasik. V dohrávce jsme však bez jediného autu ihned dvakrát skórovali a vítězstvím 16:15 v napínavém finále jsme završili naši víkendovou “krasojízdu”.

Tímto bych rád poděkoval celému týmu za sympatické výkony na turnaji, které jsou příslibem do budoucna!

Celkové výsledky turnaje:

  1. Arrows Ostrava
  2. Klasik Frýdek-Místek
  3. Rytíři Trutnov
  4. Wayne’s World
  5. Skokani Olomouc
  6. Cannibals Šumperk

Závěrem bych rád poděkoval všem, kteří pomáhali při organizaci turnaje a také rodičům za fandění! Držte nám palce na Supercupu v Praze!!!

  • Tým: Coachpitch U10