Ohlednutí za Supercupem 2015

Za slunného počasí se na pražském Tempu konal 5.-7.6.2015 letošní ročník mezinárodního Supercupu. Na finálovém turnaji jsme si zajistili účast jako vítězové ostravského Stříbrného Superpoháru regionu severovýchod. Zaváhání Draků ve finále regionu jihovýchod je zařadilo do naší skupiny. Dále nás ve skupině D čekal SC Merklín z jihozápadu a Beavers Chomutov ze severozápadu. Šestici těžké skupiny doplnili na divokou kartu loňští vítězové z Ruska Tigers Balashika a moldavští Abator Kishinev.

V pátek jsme nastoupili do úvodního utkání s moldavci. Již tradičně byl první zápas velmi nervózní a v poli jsme bohužel nechytili několik odpalů do vzduchu, které nakonec znamenali naši první prohru jinak vyrovnaného zápasu 6:8. Po absolvování Masters, obědě a slavnostním zahájení nás čekal na centrálním hřišti zápas s Balashikou. Přestože oproti loňsku byl ruský tým hratelnější, naše vnitřní pole mělo problémy s trvdými odpaly do země. Na pálce se nám také příliš nedařilo a na světě byla druhá prohra 1:12. Až ve třetím zápase s Beavers jsme konečně nacházeli v útoku formu a zápas jsme při postupném navyšování skóre dotáhli do vítězného konce 12:5. V sobotu ráno jsme vyspaní a odpočatí hravě porazili mladičký dívčí tým z Merklína 25:1. Po obědě nás čekal souboj s Draky. V zápase jsme dlouho drželi těsný výsledek, nicméně se nám nedařilo prosadit na pálce. Pouze díky druhé polovině lineupu jsme jednou skórovali. Až ve třetí směně se Drakům podařilo více skórovat a stav navýšili až na konečných 1:9.

V základní skupině jsme tak obsadili 4.místo, což nás poslalo do nedělních bojů o 13. až 16.místo. Prvním soupeřem nám byl rakouský tým Vienna Wanderers. V zápase jsme měli jasnou převahu v útoku i obraně a vítězstvím 12:0 jsme postoupili do boje o 13.místo. Zde na nás čekal starý známý soupeř Klasik Frýdek-Místek. Podobně jako ve finále v Ostravě i zde to byl nádherný vyrovnaný souboj, kdy se stav přeléval ze strany na stranu. A o vítězi se rozhodlo až v dohrávce poslední směny, kde jsme dokázaly udržet těsný rozdíl 11:9. Vítězstvím v tomto zápase, resp. ve skupině o 13.-16.místo, jsme získali modrý pohár ve tvaru domácí mety.

V dovednostních soutěžích Masters jsme i přes dvě zaváhání, které nás stály body obsadili pěkné 8.místo. Předvedli jsme 4.nejrychlejší souhru vnitřního pole, kdy před námi zůstali jen Draci, Třebíč a Balashika. Lukáš Hurta po nejdelším hodu ze všech Stříbrných Superpohárů (48,7m) byl zde v Praze na 2.místě (46m). Zoe Slaná měla 11.nejdelší odpal. A ani ostatní se v konkurenci více než 200 soutěžících rozhodně neztratili.

Pro doplnění ještě pár čísel z celkových pálkařských statistik turnaje:

Umístění v soutěžích Masters nás posunulo na celkové 10.místo z 24 týmů, což je naše nejlepší umístění v historii Supercupu.

V Praze v horkém počasí bojovali (v abecedním pořadí): Viktor Gajdica, Dominik Giancarlo, Lukáš Hurta, Hynek Najvert, Matyáš Pjontek, Jakub Skulina, Zoe Slaná, Dalibor Slapnička, Marek Slapnička, Filip Šín, Vojta Švigost a Filip Votava.

Velký dík patří rodičům za velkou podporu na hřišti během všech sedmi zápasů!