Klub - Aktuality

Den druhý

Druhý hrací den přinesl především zlepšené počasí, slunečné bylo, nicméně oproti výkendovým teplotám bylo výrazně chladněji. Všichni očekávali, jaký trend budou mít další zápasy. Výrzných rozdílů bylo přeci jen v prvním dni spíše více.

V prvním zápase se představil švýcarský tým Therwil Flyers proti polskému Kutnu. Zápas byl dlouho vyrovnaný. Překvapivě hned do vedení šlo Kutno. Švýcarům se podařilo skóre srovnat až ve směně třetí, ještě navíc přidali dva body. Hned ve směně následující Kutno opět srovnalo a už to vypadalo, že budeme svědky dramatického utkání. Flyers byli zásadně proti a ve směně šesté „rozdrtili“ Kutno 13 body a o utkání bylo rozhodnuto.

Ve tři hodiny odpoledne proti sobě nastoupili týmy rakouského Dornbirnu a slovenského týmu Apollo. Až do šesté směny se body přelévaly ze strany na stranu a stav byl vyrovnaný 4:4. V Sedmé směně ovšem bratislavští zaveleli k útoku a 14 body ve směně zápas jednoznačně rozhodli pro sebe.

Po těchto dvou utkáních začíná být malinko jasno, kdo by mohl domácí Arrows doprovodit do finále. Večer se totiž ostravské šípy postavily celku Sdusoru Diamonds. Netradičně museli domácí do dugoutu u třetí mety, které oficiálně vždy náleží domácímu týmu. Jenže otravští mají výjimku a vždy obsazují ve svých domácích utkáních dugout u mety první. Na kopec se postavil Jan Tomek. Taktuka byla jasná, nesměl odházet více než 80 nadhozů, aby šetřil svou dělovou ruku. Domácí v obraně v podstatě k ničemu nepustili, i když na Jendovi bylo znát, že na zápas v úterý není jeho biorytmus organismu až tolik připraven. A tak bylo v podstatě jen otázkou, kdy a v jaké síle se prosadí ostravské pálky. Prostor dostali i mladší hráči. Ondra Satoria Jakub Grepl a Jakub Kubica, čerství členové vítězného týmu z Českého poháru juniorů. Všichni si přenesli svou formu do utkání, neboť to byli právě oni, kdo si s nadhozy ukrajinského nadhazovače dokázali poradit nejlépe. Rovněž v poli předvedli pěkné zákroky. Opory našeho pálkařského pořadí totiž pálily balony vysoko do vzduchu, nikoliv však za plot, ale do lapaček hráčů soupeře. Nicméně v první směně šli Arrows do vedení 4:0, které v ostatních směnách jen postupně malinko navyšovalo. Za zmínku stojí pak především už jen výkon střídajícího nadhazovače Michala Liska, který zkušeně ponechal ukrajinské pálky v klidu. Zápas byl ukončen v okamžiku, kdy tým Diamonds usiloval o zaznamenání alespoň čestného bodu. Po dlouhém odpalu do levého pole běžec usiloval o zisk mety domácí, nicméně Jakub Grepl byl zásadně proti. Krásným přímým hodem na metu domácí do rukavice Petra Čecha zařídil dvojautem i třetí a poslední aut zápasu.

Domácí Arrows připisují druhou výhru do tabulky. Po dosavadním průběhu všech zápasů můžeme konstatovat, že nic by nemělo zabránit ostravanům postoupit do sobotního finále, byť řada zápasů je ještě před námi. Otázkou bude, kdo jej doprovodí do finále. Zásadní se jeví utkání mezi slovenským Apollem a švýcarskými Flyers.

Přijďte se podívat, jak to vše dopadne. Domácí Arrows hrají své zápasy vždy v 19.00 hod. Přijďte je podpořit ještě ve větším počtu!

  • Turnaj: Evropský pohár - kvalifikace