Klub - Aktuality

Den třetí

Očekával se souboj o to, kdo se přiblíží sobotnímu finále. Rakouský tým nebyl bez šancí, ale to by musel v úvodním středečním utkání porazit tým Flyers ze Švýcarska. Jenže všechny naděje zhasly hned v první směně. Po šesti bodech švýcarských byl jeden bod malou odvetou. A tak bylo o vítězi v podstatě rozhodnuto. Flyers si vítězství pohlídali a zvítězili po páté směně 16:1.

Velmi zajímavým utkáním naopak byl zápas mezi ukrajinským Sdusorem a slovenským Apollem. Oba nadhazovači byli dominantní a skóre se přelévalo na obě strany. Rozhodující byla šestá směna, kdy po chybě se slovenskému pálkaři podařilo obsadit metu a následné dlohé odpaly následujících pálkařů zajistily dva cenné doběhy. To byl zlomový okamžik zápasu. Vedení se Apollu podařilo udržet ve zbytku směn. Konečný výsledek vyzněl pro bratislavské pozitivně, a to 6:4. Rázem i slovenský tým byl teoreticky ve hře o finále.

Ve večerním zápase se představil tým Arrows, opět v retro dresech VOKD, proti polskému Kutnu. Polský nadhazovač měl dobrou rychlost, která na domácé platila. První směna byla bez bodu. ZA Arrows se na kopci představila moldavská posila Petya Balan, který podepsal profesionální smlouvu do zámoří. Před očima budoucího zaměstnavatele se chtěl předvést v dobrém světle, což se mu povedlo. NA body polského týmu ostravští vždy odpověděli. Po vyrovnaném začátku se nakonec domácí prosadili. Konečný výsledek 12:2 je všeříkající. Je potřeba říci, že polský tým byl ale nelehkým soupeřem, jejich obrana předvedla nemálo perfektních akcí v obraně. Ani on nakonec ale domácí řádně neprověřil. 

 

  • Turnaj: Evropský pohár - kvalifikace