Klub - Aktuality

Den čtvrtý

V prvním zápase se představily týmy slovenského Appola a švýcarského Flyers. Švýcaři šli v počátku utkání hned do vedení a zdálo se, že bude opět rychle rozhodnuto. Apollo nechtělo svou kůži dát lacino a v polovině zápasu se švýcarům přiblížilo po sérii odpalů až na rozdíl dvou bodů. PAk ale opět udeřili Švýcaři a zápas rozhodli jednoznačně v sedmé směně.

Druhé utkání ukrajinského Sdusoru a polského Kutna bylo o poznání dramatičtější. Ukrajinský tým se ujal hned v první směně vedení 1:0. Polskému týmu se potařilo srovnat až ve směně šesté. Udpovědí bylo opět dvoubodové vedení ukrajinců, na které bratislavský tým už nenašel odpověď.

Ve večerním zápase se představili Arrows proti rakouským Indians. Utkání s rakouským mistrem bylo zatím největší zkouškou v průběhu turnaje. Startující Ondřej Satoria až na obdržený solo homerun působil velice dominantně, ostravskému útoku se ale nedařilo prosadit i přes to, že se hned v úvodní směně ujal vedení 1:0, kdy po dvou krádežích doběhl Jakub Kaplan po odpalu Alexe Lee.

Skore se výrazněji měnilo až v dohrávce šesté směny, kdy Arrows doběhli čtyřikrát i díky dvoubodovému homerunu Aleše Navrátila. Hosté se ale nechtěli vzdát, na střídajícího Matěje Bělunka dali tři body, i díky zaváhání obrany.

Na kopec tak šel Marko Vykoukal, který dominantně sedmi strike outy utnul veškeré snahy soupeře, a když Ostrava ještě jednou doběhla v osmé směně, výsledek 6:4 byl na světě a neporazitelnost loňského vítěze Českého baseballového poháru tak trvá na turnaji dál.

  • Turnaj: Evropský pohár - kvalifikace