Junioři Arrows vítězí v Poháru U18! Hlásíme Třebíč dobyta!

Čtyřdenní juniorský turnaj, první zatěžkávací zkouška a vítězný pohár nad hlavou jásajících hráčů s šípy na prsou.  Ovšem co tomu předcházelo a jaká byla cesta k vítězství? Možná část odpovědi je i v tom jakým způsobem byli před finálovým zápasem s Draky představováni nejenom hráči, ale i realizační tým z hlasatelny se linulo kouč „Taťka „ Kovala, kouč „Taťka Satoria , zapisovatel „Taťka“ Grepl a moje maličkost, která byla ještě v rámci usilovné metodicko-taktické přípravy fotodokumetována a kolovala na FB, na lavičcce mezi diváky pak byla koordinátorka ubytování a stravování paní „Mamka ředitelová“ Greplová a s taky početná skupina rodičů a pak samozřejmě hráči, kteří v průběhu dlouhého turnaje vytvořili silný tým. S klidnou tváří můžeme říct silný tým, protože v několika zápasech i došli k vítězství přes „minusový stav“ a tým dokázal vše nakonec „přestřílet“, ale popořadě.

 Nejdůležitější na tomto čtyřdenním turnaji bylo správně sestavit nadhazovací baterie tak abychom „přežili“ s rukama do posledního dne. Podařilo se to i přes neúčast  tří  nadhazovačů.  Košata, Černý byli součástí  národního týmu kadetů a Miavec si vybral studijní povinnosti.

Arrows: Eagles 13:9

První, nejtěžší zápas. Jak nastartujeme turnaj prvním zápasem, tak se bude odvíjet vše. Staré pravidlo při vícedenním turnaji všechny týmy na tyto zápasy staví své nejlepší nadhazovače, tak aby je mohli pak použít v posledních dnech turnaje. My s Eagles jsme na tom byli stejně.

Nadhazovači obou týmů Eagles,  Hancl 61 Kvapil 30+1 Heger 14 ARROWS Prokeš 30 Satoria M. 30 Satoria O. 30+2 Kubica 12

Jako domácí  jsme na startujícího Prokeše  dostali 3 body a tím skončilo i Michalovo vystoupení na kopci, 30 nadhozů a první směna!!! Kouč  „Irbis Kovala“toho času ještě černovlasý,začal lehce šednout, u Kepáka to bylo jedno. Je pravdou, že jsme nenechali Eagles moc odskočit  a stav po první směně byl 2:3, v náš neprospěch. Od druhé směny nastoupil za Michala Matěj Satoria s jednoznačným úkolem házet strajky.  Druhá směna a pražani moravskou bránu nedobyli, tři auty a konec směny, my si vzali dva body a stav byl 4:3 pro nás. Ve třetí směně se začaly dít věci! Matěj házel strajky což se pražanům zalíbilo a rázem „nasázeli“ 6 bodů a když i Ondra Satoria z OF přehodil domácí metu, došla koučům trpělivost a „bratr nastoupil za bratra“.  Od té doby již pražští orli na domácí bránu ani jednou do konce zápasu nezaklepali. Po skončené třetí směně byl stav 5:9 pro Eagles a šípy měly na kopci  již třetího nadhazovače a do konce zápasu daleko.  Čtvrtá směna, Ondra dominantní, uklidnil situaci a šípy se nadechují ke zničujícímu závěru a to šňůrou 7 bodů otáčejí stav zápasu na 12:9. V páté směně jsme dovezli ještě jeden bod a zápas s přehledem dokončil na kopci Jakub Kubica. Ufff, první zápas za námi a celý turnaj před námi a jak se bude vyvíjet. Jestli to tak půjde dál, budou házet  vnější polaři!!!

Arrows:Blesk 9:4

Po „strategicko taktických“ manévrech jsme vyměnili na základě požadavku Blesku dopolední zápas za odpolední a nemuseli tím pádem vstávat brzo ráno.

Blesk Jablonec v ranním zápase překvapivě porazil Kotlářku Praha 6:2, ale na nás již „chasníci z hor“  ztratili síly. Zápasy těchto soupeřů mají svůj specifický „půvab“ v tom, že na straně Blesku je HC Vláďa Chlup, který koučuje extraligové Arrows a zároveň proti sobě hrají  spoluhráči a kamarádi Marek Chlup a Jakub Grepl. Již tím měl tento zápas svůj půvab. K očekávanému a vyvolávanému souboji na kopci Grepl_Chlup však nedošlo a Kuba  Kubica svými 45 nadhozy předával kopec v počátku 4 směny, kdy šípy vedly již 6:2. Na kopec se postavil „kadet-vědec“  Samuel Noskievič a navázal na skvělý výkon Kuby. Jeho nadhozy prolétávaly strajkzónou soupeře takovou rychlostí, že to překvapilo všechny pálkaře Blesku. Většinou míč přilétl těsně potom, co pálkař švihnul pálkou. Samuel splnil mu uložený úkol se ctí a v 6 směně postoupil svá nadhazovací práva po vyčerpání 26 nadhozů Matěji Satoriovi.  Arrows si po celý zápas udržovali mírné vedení. Vystoupení Blesku na pálce zakončil Kuba Grepl dvěmi SO. Výhra 9:4 a jdeme na Kotlářku! Ta musí dát do zápasu to nejlepší, pokud má zájem hrát vyšší posice!

A ještě počty nadhozů: Kubica 45 Noskievič 26 Satoria M. 30+2 Grepl 11 Jablonec Roubíček 45+1 Riedl 26 Fišer 19

Kotlářka:Arrows 1:12

Dominance, dominace, dominance! 

Satoria Ondřej zatlačil oči pálkařům z Kotlářky!

 9 SO v 5 směnách!

Výsledek 12:1.

V první směně utekl Padyšák z Kotlářky ze strajoutu a po první směně byl stav 2:1 pro Arrows. Od té doby ovšem na kopci kraloval  Satoria a Šípy si pomalu šly pro body. Výsledek se pak zastavil na stavu 12:1. Na hity vyhráli Arrows 14 a Kotlářka pouze 4.

Zápas v páté směně zakončil dominantní Ondra třemi SO!

Šípy podle plánu a dohody s HC Extraligy sice „vyházeli“ svou jedničku, ale měly v rukávě ještě další eso!

Další den skončil a nad jadernou elektrárnou zapadlo slunce!

A ještě počty nadhozů

Bílek 30+2 Kočka 11 Novák 55 Hošna 19 Arrows : Satoria O. 68

Arrows:Třebíč 13:5

Těžká jsou rána v Třebíči. Stav žaludků našim hráčům zachraňuje přítomný pan Lídl a koučům pak příchozivší  paní kantýnská svou kávou „od žida“ (poznámka autor nemá na mysli Pavla Jozka).

Jak jsou zápasy rozdílné o tom se přesvědčujeme již v prvních směnách,  kdy ranní slunce rozzářilo oblohu nad jadernou elektrárnou. Ani tento energetický potenciál nepomohl ospalým šípům a po ne úplně jistém výkonu na kopci  Michala Prokeše, chrápající šípy ještě ve čtvrté směně prohrávaly 2:5.  V páté směně nastala jaderná erupce a skvělou řadou 11 bodů lučištníci Arrows přestříleli domácí Třebíč a slavili vítězství 13:5. Finále je naše!

Michal Prokeš sice „vystřílený“, ale my máme přece v rukávu Eso!

A ještě nadhozy

Nuclears Sklenář 70 Kadrnožka 21 Mazura 11 Arrows Prokeš 91

Finále

Arrows:Draci 7:3

Hlavní kouč Kovala „takticky“ prohrává losování a Draci jsou domácí. (pozn.autora – ne vlastní chybou, myslím tím prohru losování)

Komentátor představuje hostující tým Arrows a plná tribuna má pocit, že do Třebíče přijelo několik rodinných klanů , „taťka v posici takové, druhý taťka v posici makové a třetí taťka v posici zapisovatele“, ještěže komentátor zapomněl na přítomné „mamky“…

Přes určité zlehčení, měl náš tým „rodinnou“ pohodu a skvělé zázemí po celou dobu Poháru.

Do finále postoupily dva nejlepší týmy.

Draci jsou silný soupeř, ze kterého musí mít soupeř respekt. Mnoho týmů prohrává svůj duel s Draky, ještě před začátkem zápasu. Historie soubojů juniorských týmů Arrows, pokud mě paměť neklame, nemá jasného vítěze, ale Draci bývají často Šípy poraženi,  respekt je oboustranný.   Ostravským šípům hroty „nezreziviví“ při vyslovení slova Drak!

Na kopci za hostující Arrows Jakub Kubica se ukázal jako to správné Eso v rukávě hostujících šípů. Za domácí pak reprezentant  Čapka.  Hostující Arrows zahájili v první směně svůj útočný koncert agresivními odpaly střídanými ulejvkami  Kubica, Adamus, Grepl, Satoria, Musil  a čtyři body jsou doma! První půlsměna  a „dračí hlava“ je nalomená.  Je sice pravda, že  Jarolím a Bareš doběhli pro dva body a upravují stav utkání na  4:2 , ale jak se ukázalo v dalším průběhu utkání, bylo to po několik směn vše.

Druhá směna a po několika tvrdých odpalech a chybě chytače Draků, přidávají šípy další 3 body a odskakují na 7:2. Nadhazovač Čapka je vyhnán z kopce a nastupuje Šedý.  Na kopci pak za Arrows kraluje Jakub Kubica, který vytahuje jeden lepší nadhoz za druhým. Celkem 5 SO. Stav utkání se nemění až v 7 směně při dohrávce Arrows musí Jakub Kubica z důvodu počtu nadhozů z kopce a na stav jeden out a dvě mety obsazené pak nastupuje closer zápasu Jakub Grepl a ukončuje skvělé finále čtvtého pálkaře Draků Furka SO!

Ruce letí nad hlavu!!! Radost !!!

Skvělé utkání končí za potlesku diváků!!!

Arrows předvedli skvělou pálku, chuť po vítězství a velkou míru agresivity. Za zmínku stojí výkon Jindry Adamuse, který mimo HR měl jednometový, dvoumetrový a třímetový odpal a stal se postrachem nadhazovačů Draků.

Přestože oficiální statistiky ještě nejsou na stránkách ČBA k disposici, můžeme tvrdit, že naši hráči obsadili horní místa ve všech dovednostech. Arrows pokračují v tradici výchovy kvalitních hráčů juniorského věku, kteří jsou příslibem do budoucna a to jak pro Klub tak i reprezentaci. Na Mistrovství Evropy juniorů, které pořádáme v Ostravě letos v červenci se určitě můžeme těšit na některé z nich v národním dresu.

Třebíč 2015-06-22 RaK