Klub - Aktuality

Naše kadetky vybojovaly v Praze druhé místo

   O víkendu proběhl v Praze-Bohnicích třetí turnaj II.ligy kadetek. Našim děvčatům los do skupiny A nadělil postupně týmy. Spectrum Praha, který porážíme vysoko 18:2.Výběr Little league Praha byl host na pražském turnaji a náš druhý soupeř. Úvod zápasu nám vychází a vedeme 7:3, ale poté dovolíme Pražankám snížit na 7:6. Závěrečná směna ovšem patří našim holkám a vítězíme 10:6. Třetí sobotní utkání hrajeme s týmem Storms Praha. Na nás se již projevuje mírná únava po brzkém vstávání a cestě do Prahy. V průběhu zápasu dovolíme Stormsu vedení 4:0, ale dohrávka nám vychází náramně a vítězíme po boji 5:4.

    Další boje pokračují až v neděli. V dohrávce naší skupiny nastupujeme proti Kotlářce Praha. Utkání máme neustále pod kontrolou a vítězíme 5:0. Vyhráváme skupinu A a v play-off jdeme na druhého ze skupiny B, Joudrs Praha B. Jsme domácí a v dohrávce první směny zasypeme soupeře sprškou pěkných hitů a ujímáme se vedení 6:0. V dalším průběhu již nepřipouštíme zvrat ve skóre a z naší strany v nejlepším utkání vítězíme 8:3. Ve finále se potkáváme opět s výběrem L.L. Praha. V zápase nám uniká začátek a prohráváme 6:1, ale v poslední směně se nadechujeme k mohutnému náporu, který nám přibrzdil sporným výrokem sudí a po dvouch autech nám již na zvrat v utkání nezbývalo více sil a prohráváme 6:4.

     Na turnaji obsazujeme druhé místo, ale ve třetím kole II. ligy kadetek to znamená místo první a tím jsme se přiblížili k našemu cíli a to postupu na MČR kadetek. Druhou ligu zatím vedeme o tři body a ve dvou posledních kolech po prázdninách máme velkou šanci postoupit též do extraligy kadetek v příštím roce. Holky tedy zatím musíme moc pochválit a věříme, že si dobrou formu udrží i přes prázdniny a na podzim budou válet stejně jako na jaře.

Na turnaji hrály hráčky: B. Saviola, A. Slaná, V. Ščotková, M.a R. Burkovičovi. B. a K. Svobodovi. M. Merczová, D. Dinková a E. Polachová

A vedli je trenéři: L. Svoboda a L. David

 

 

  • Tým: Softball U16