Den pátý

V pátém dni, resp. v prvních dvou zápasech, jasně dominovaly celky, které měli dostatek sil a vůle zvítězit. V prvním zápase Apollo Bratislava deklasovalo po dominantním výsledku polské Kutno po pěti směnách 22:0. Svou misi splnili beze zbytku. Vyhrát ti utkání v turnaji.

V druhém zápase se utkal rakouský celek s ukrajinským. Ani zde nedošlo k překvapení. Odehrálo se celkem sedm směn, e kterých ukrajinští nadhazovači nedovolili skótrovat rakouským pálkařům. Výsledek 9:0 hovoří jasně.

Ve večerním zápase se očekávala spíše taktická bitva. Domácí Arrows proti švýcarským Flyers, oba dosud neporažené celky proti sobě nastoupili ve sváteční atmosféře. Arrows opět v retro dresech ku příležitosti oslav 42 letech klubu před očima svých předchůdců. Na kopci ostravských se předtsavil Michal Lisko a Matěj Bělunek. Oba si rozdělili svorně polovinu utkání a moc šancí soupeři nedali. Ten zjevně šetřil své nejlepší nadhazovače na sobotní finle, neboť výsledek tohoto zápasu už nic nezměnil na faktu, že se oba soupeři střetnou v sobotním finále znovu. Velký dojem zanechal na kopci Matěj, který předvedl 100% výkon. A tak byl zápas opravdu oslavou útočného baseballu. Vítězství Arrows 13:3 jen dodalo korunu probíhajícím oslavám.