Klub - Aktuality

Den šestý - FINÁLE

Vše se schlovalo k vyvrcholení. Ovšem pohled na nebesa a do radarových map nevléval příliš optimizmu do žil nikomu. Zatímco dopoledne bylo více než hezké počasí, vše vynahradilo odpoledne. Hodinu před začátkem zápasu se spustil déšť. A byl z toho odklad zápasu. Nejdříve šestnáctá hodina měla rohodnout. Přestalo pršet a vše se začalo připravovat na začátek finále. Nicméně přišla další průtrž mračen. Další posun, tentokráte až na šestou večerní.

Počasí se nakonec umoudřilo a mohlo se začít. Vyvrcholení předchozích pěti dnů bylo zde. NA kopci domácích se představil Honza Tomek, za soupeře levoruký nadhazovač Jack Shannon, který v pondělí předvedl zápas bez odpalu. Po dvou směnách jsme se proti  Jackovi dokázali prosadit. Tři body vypadaly více než nadějně. Ovšem v úvodu třetí se švýcarské pálky do Honzova nadhozu začaly trefovat. Výsledkem bylo vedení 3:4. Naštěstí odpověď přišla ihned. Petr Čech odpálil dvoumetový odpal a po chybě a nádledném odpalu Tomáše Juňce skóre srovnal. V dohrávce páté směny jdeme do vedení 5:4. Opět to zařídil Tomáš, když vybídl ke skórování Jakuba Malíka. V sedmé směně švícaři definitivně prolomili nadhoz Honzy Tomka a strhli tak vedení na svou stranu. Střídající Tomáš Ondra házel dobře, nicméně míč hozený v deváté směně při obsazených dvou metách mimo strike zónu švýcarský pálkař trefil tak dobře, že zmizel za plotem. Tři body, následně další home run a pohroma byla na světě. Vedení švýcarských před dohrávkou zápasu 5:10 vypadalo beznadějne. Určitou nadějí bylo, že na pálku šli naši njlepší pálkaři. Podařilo se naplnit všechny mety běžci a na kontě autů svítila stále nula. Navíc odpal a chyby znamenaly dva doběhy a stále plné mety.Schylovalo se k obratu. Jeden povedený odpal by znamenal další body a možné vyrovnání zápasu. Nicméně nikdo z následujících pálkařů v pořadí Martin Drong, Aleš Navrátil a Boris Bokaj nedokázali již na střídajícího Joshe Tambu odpálit.

Finálový zápas jsme prohráli a musím konstatovat, že se jedná o neúspěch. Cílová meta nebyla dosažena. Přes to ale všichni věříme, že velká vítězství jsou teprve před našimi borci a že si vezmou z tohoto průběhu ponaučení.

  • Turnaj: Evropský pohár - kvalifikace