Klub - Aktuality

Úvodní slovo Petra Ditricha k ME juniorů

Vážení sportovní přátelé,

vítejte na Mistrovství Evropy juniorů v Ostravě. Jsme velmi rádi, že můžeme ve spolupráci s pořádajícím oddílem Arrows Ostrava hostit nejlepší týmy Evropy. Jsem si jistý, že v této kategorii už na hřišti uvidíme hodně budoucích reprezentantů i profesionálních hráčů.

Dovolte mi malé srovnání, kam se baseball dostal zde v Ostravě za několik let. Pro první ME v roce 1998 se hřiště právě otevíralo, bylo vybudováno v rekordním čase, počasí nepřálo, ale vše se zvládlo. Od té doby celý areál prošel několika rekonstrukcemi, vybudovalo se druhé hřiště, osvětlení a odehrálo se zde několik mistrovství Evropy, klubové Poháry a mnoho dalších akcí. Nejvýznamnější sportovní akcí pak bylo AMS a ME mužů. Ostrava hraje pravidelně na špičce naší Extraligy.

V roce 2015 přijíždíme do známého prostředí, kde je vše připraveno na skvělé úrovni. To je ta nejlepší vizitka.

Děkuji při této příležitosti Arrows Ostrava za všechny minulé akce, jsem přesvědčen, že i tato se zařadí k těm nejlepším, které se zde odehrály.

Děkuji městu Ostrava za podporu, děkuji Moravsko-slezskému kraji, Městskému obvodu Ostrava-Poruba a všem sponzorům.

Letošní ME bude srovnáním sil těch nejlepších zemí v evropském mládežnickém baseballu. Pro titul mistra si jich pár přijelo a na medaili myslí každý, ale každý nemůže vyhrát. Tak ať se to podaří těm nejlepším.

Jsem rád, že ME má i další rozměry:

  • dva zápasy šampionátu se odehrají v polském Rybniku, což dokládá a podporuje příhraniční spolupráci dvou zemí EU
  • jsem rád, že se v areálu potkáme se softballovým pohárem juniorek, je to ideální signál pro olympijskou budoucnost našich sportů
  • poprvé děláme naši akci společně s top kulturní akcí celostátního významu, kterou je festival Colours of Ostrava a ukazujeme, že nám nechybí sebevědomí

Tým České republiky obhajuje stříbrné medaile z roku 2013. Dovolte, abych na závěr popřál jako předseda ČBA našim reprezentantům co nejlepší výsledek.

Všem pak přeji krásné zážitky a příjemný pobyt.

Petr Ditrich

Předseda ČBA

  • Turnaj: Mistrovství Evropy juniorů