Návštěva hřiště v polském Rybniku před ME juniorů

V pátek 19.června na hřišti Silesia Rybnik proběhlo setkání zástupců Evropské baseballové federace CEB - Komisař Christian Sengeleitner (GER), města Rybnik - náměstek primátora Wojciech Student, Hornoslezské oblastní asociace baseballu a softballu - předseda Przemysław Paluch, klubu Silesia Rybnik - prezident Krzysztof Sobik a členové Artur Szymura, Roman Mularczyk, Wojciech Dudek a také klubu Arrows Ostrava - prezident Radim Kepák.

Účelem setkání byla kontrola přípravných prací na hřišti v Rybniku a také diskuze o pořádání nadcházejícího Mistrovství Evropy juniorů, které budou společně hostit kluby Arrows Ostrava a Silesia Rybnik. Turnaj se bude konat 13.-19. července 2015.

Pan Christian Sengeleitner neskrýval svou spokojenost s průběhem prací na hřišti, které byly provedeny v uplynulých měsících a vydal kladné stanovisko s drobnými výhradami CEB, ve kterém oficiálně oznámil že na hřišti v Rybniku budou odehrány dva zápasy ME juniorů.

V následujícím měsíci bude potřeba ještě provést další práce, jako jsou dokončení výstavby nového včetně ochranné sítě, úprava dugoutů pro hráče, vytvoření zázemí pro zapisovatele, rozhodčí a komisaře a také dokončení zavlažování hřiště.

Náměstek primátora pan Wojciech Student na setkání uvedl, že město plánuje v blízké budoucnosti na hřišti v Rybniku výstavbu nového sociálního zařízení s šatnami, sprchami a klubovnou.