Mistři !!!

Jak jsme slíbili tak taky činíme, dodáváme souhrny ze Superpohárů juniorek z pátečního a sobotního dne.

Nechme tedy okolků a pojďme na to …

Pátek (den třetí)

Tento den se odehrálo 8 zápasů,

Náš tým se utkal v odpoledním utkání s Polským výběrem, holky se nenechaly zaskočit a po celkem jasném průběhu zápasu si připisují výhru 8-0

Našim druhým soupeřem byl v pátek večer výběr Slovenska v tomto utkání holky pokračovaly v sebejistém výkonu a výhrou 10-3 uzavřely své páteční zápasy.

Pro úplnost dodáváme výsledky zbylých zápasů

Academy (Belgie) VS Birds (Holandsko) 1-18

Polsko VS Academy 3-5

Arena (Srbsko) VS Joudrs Praha 1-8

Slovensko VS Brids 0-10

Academy VS Joudrs Praha 5-9

Arena VS Polsko 1-4

O pár hodin později byl na programu závěrečný den tohoto turnaje

Sobota (den čtvrtý)

Sobotní ráno patřilo v našem areálu zápasu Arrows VS Birds , toto utkání mohlo jednomu z týmu zajistit přímý postup do finále.

Naše holky bohužel hned v první směně obdržely čtyři body a i přes následnou bojovnost se jim vývoj utkání zvrátit nepodařilo a konečný výsledek 2:6.

Prohra znamenala, že se naše holky musely soustředit na opravný zápas, pokud chtěly postoupit do finále …Úvod zápasu nebyl pro naše hráčky jednoduchý, Joudrs do zápasu vlétly ve velkém stylu a dostaly se do brzkého vedení, ale velká touha po vítězství nás nakonec dotlačila k postupu do finále a vítězství 9:8… Jsme ve finále !

Finále začíná něco málo po šesté hodině večerní. Naše hráčky do zápasu vlétly s velkou vervou a touhou si před skvělým domácím publikem připsat vítězství a zvednout nad hlavu pohár.

Při losu si holandský tým „takticky“ vybral hosty. Z prvního útoku si Holanďanky nevytvořily žádný náskok, kdežto Arrows v dohrávce zaskóroval dvěma body. Ve druhé směně si oba týmy nepřipsaly žádné body a stav zůstává 2:0 pro Arrows.

Ve třetí směně holandský tým snížil na 1:2, ale naše děvčata v dohrávce směny navyšují na 4:1.

Na prkně máme výborně nadhazující Kristýnu Malou, která další holandské pálkařky drží na uzdě až do páté směny, kdy se soupeř nadechl k mohutnému náporu a vyrovnal skóre na stav 4:4. Holanďanky se cítily na koni, ale naše děvčata se nevzdala a v dohrávce zasypáváme soupeře několika pěknými hity. Dohrávku směny nastartovala Tereza Kubicová dvoumetovým odpalem, Bára Saviola sice byla out, ale další pálkařky v pořadí Míša Regnerová, Sabina Vítková a Jolana Čermáková pěknými odpaly vytvořily náskok 7:4. Jdeme do 6.směny. Holanďanky byly viditelně vývojem utkání zaskočeny a ve svém útoku neskórovaly. V dohrávce šesté směny zkoprnělým Holanďankám přidáváme další bod na 8:4 a jdeme do poslední sedmé směny. Vše za bouřlivé atmosféry na plných tribunách.

Zadačka holanského týmu se do prvního míče mocně opřela a získává třetí metu. Bod nám nevadí a soustředíme se na sbírání autů. Holandská pálkařka dobíhá na ulejvku, ale doběh nic neznamená a my máme první out. Výborně házející Kristína Malá předkládala poli hratelné míče a svůj dominantní výkon zakončila SO! Ruce letí nahoru a veliká radost z vítězství.

Skvělý kolektivní výkon družstva, které se soustředilo na poslední zápas, znamenal vítězství v celém turnaji. Naše děvčata dokázala, že přes dvě porážky od holandského týmu, mají pořád touhu po vítězství.

První ročník Superpoháru je výjimečný nejenom tím, že je první, ale zejména bude zaznamenáno vítězství Arrows v jeho historii.. . říká spokojený trenér Luboš David.

A co na to head coach Pavel Křivák?

Doufám, že vedení Klubu je spokojeno s účastí vlastního klubu na tomto turnaji i přestože byl tým posílen několika hráčkami jiných Klubů. Naší snahou bylo, aby celý turnaj byl pro hráčky, které čekají další reprezentační akce, kvalitní přípravou na ně. S tím, že jsme nakonec na turnaji zvítězili, jsme samozřejmě o to víc spokojeni. Věděli jsme že holandský tým je velmi kvalitní a proto jsme ani v předchozích dvou zápasech nevytáhli všechny trumfy a soustředili se na rozhodující finálový zápas… říká potutelně trenér Pavel…

Sice náš sobotní výkon v prvních dvou zápasech nebyl úplně ideální, ale děvčata dokázala konsolidovat zbytky sil do posledního zápasu a zaslouženě soupeře přehrála. Holkám gratuluji a přeji juniorským reprezentantkám na Mistrovství světa v Oklahomě hodně úspěchů… říká spokojeně Pavel Křivák, hlavní trenér juniorské reprezentace, který vede i tým pro Oklahomu.