Zhodnocení Superpoháru juniorek

Skončil nám turnaj Superpoháru juniorek, jak se tato akce povedla po stránce organizační jsme se zeptali viceprezidenta klubu Arrows pana Pavla Burkoviče.

Zdravím vás Pavle

„Skončil nám turnaj, jak se povedl po stránce organizační?“

„Dopadl podle očekávání, je to již několikátý velký turnaj, proto jsem neměl strach, co se organizační stránky turnaje týče.

„Kdo všechno se na organizaci turnaje podílel?“

„Organizace turnaje začala už v průběhu zimy, kdy vznikl užší organizační výbor ve složení Martin Bohoněk, Pavel Burkovič František Kuděla.- jež se ujal komunikace s představili Evropské softballové federace, jednotlivých národních federací, České softballové asociace, představiteli Statutárního města Ostravy a Moravskoslezského kraje. Skupinu dobrovolníku v průběhu turnaje a těsně před ním měl na starosti Jakub Kaplan a organizaci zdravotnického zabezpečení Eliška Prokešová.

„Jak je finančně náročné pořádat takovýto turnaj?“

Bez pomoci Města, Moravskoslezského kraje a sponzorů takovýto turnaj a podobné akce nelze pořádat. Nejedná se pouze o finance, protože mnoho lidí pracuje zdarma jen ze své dobré vůle a vztahu ke klubu.

Za pár hodin začíná mistrovství Evropy juniorů, je hodně rozdílná organizace tohoto turnaje a toho dívčího?

Organizace je úplně stejná, náročnost se zvedá zvýšeným počtem účastníků. Prestiž obou akcí je srovnatelná

„Bude se v našem areálu pořádat ještě nějaká větší akce?“

Samozřejmě ano, vrcholem by mělo být ME v softballu seniorských kategoriích a to v nejbližších letech. Ovšem k tomu je to potřeba areál dobudovat a hlavně osvětlení hlavního softbalového hřiště…říká vicepresident Klubu Pavel Burkovič.

„Chcete říct něco na závěr?“

Jsem rád, že se odchovankyně Arrows prosadily kvalitním výkonem v turnaji a dosáhly na zlatou medaili. Z nich pak Tereza Kubicová, Sabina Vítková poletí na MS juniorek v Oklahomě, mladší hráčky Bára Saviola, letošní stříbrná evropská medailistka a Zuzana Alraumová v neděli odjíždějí na turnaj Euroafrické kvalifikace Litle league do Itálie.