SOUHRN PRVNÍHO DNE ME JUNIORŮ

V pondělí odstartovalo ME Juniorů výhrami Chorvatska, Itálie, Německa a domácího týmu České republiky. Pro deset týmu pokračuje základní fáze turnaje zápasy ve skupinách až do pátku. Nejlepší dva týmy z každé skupiny postupují do semifinále hrané v sobotu. Zápas o zlato se odehraje v neděli večer v 19 hodin.

Chorvatsko - Švédsko 4-1

Zápas v jasné dominanci Antonia Horvatiće. Jeden z Chorvatských top perspektivních hráčů umožnil pouze pět hitů, jeden doběh a pět met zdarma v devíti směnách a dovedl svůj tým k vítězství 4-1 nad Švédskem. „Vystrajkoval“ 8 pálkařů soupeře a dosáhl na 2 odpaly ze 3 startů na pálce, jeden z toho byl homerun, druhý dvojmetový odpal co celkem znamenalo tři stažené body. Jeho kolega z nadhazovačské baterii Antonio Bešker měl dva hity. Max Hill na kopci si připsal prohru pro švédské družstvo, umožnil tři hity, dva doběhy a čtyři mety zdarma 5 1/3 odházených směn. Christoffer Keane jako jediný za Švédsko skóroval.

Itálie - Francie 7-1

Obhájce titulu Itálie skórovala pětkrát v prvních dvou směnách na cestě k vítězství 7-1 nad Francií. První čtyři pálkaři „Squadry Azzurri“ nasbírali devět odpalů, čtyři doběhy a RBI. Michele Pomponi povolil jen jeden bod, čtyři odpaly a jednu metu zdarma v šesti silně odházených směnách. Luke Duris si připsal první porážku pro Francii. Připustil osm hitů, sedm doběhů (1 ER) a met zdarma v pěti směnách. Itálie využila pěti francouzských chyb, tří v podání spojky Melissa Mayeux.

Velká Británie - Německo 8-14

Velkým skórem v pálkařském festivalu vstoupilo Německo do turnaje výhrou 14-8 nad Velkou Británií. Německé družstvo skórovalo v šesti z prvních osmi směn směrem ke zdolání britského týmu. Pascal Amon a Samuel Steigert měli každý po pěti RBI. Lucas Dunn a Oliver Thieben bodovali oba třikrát. Miguel Rodriguez za tým Velké Británie se dostal čtyřikrát na metu, dvakrát dosáhl trojmetového odpalu a zaznamenal tři doběhy. Philipp Meyer odházel šest směn za vítězstvím svého týmu. Dovolil pouze čtyři hity, tři doběhy (2 ER) a tři mety zdarma. Laura Hirai zůstala zapsána za prohrou Británie. Byla zodpovědná za devět odpalů, sedm doběhů (4 ER) a tři mety zdarma v 5 2/3 směnách.

Česká republika - Rusko 10-0 (8)

Ve večerních hodinách po oficiálním zahájení Česká republika deklasovala Rusko 10-0 již po osmi směnách. Čtyři body v šestém a čtyři v osmé směně nafouklo skóre zatím těsného zápasu. Ondrej Satoria „vystrajkoval“ deset pálkařů v osmi bezbodových směnách, umožnil dva hity a dvě mety zdarma k cestě za vítězstvím. Marek Chlup odpálil 3 ze 3 startů se třemi RBI. Lukas Trunkát zaznamenal tři doběhy pro český tým. Ruský startér Anton Kuznetsov měl 12 strike outů v pěti směnách, ale nakonec si také připsal prohru s umožněnými 2 doběhy a 2 metama zdarma.