Den 1 očima Alexe

Jako další zpestření během ME juniorů jsme si připravili rubriku pod názvem „Pohled hráče“ V podání Alexe Lehoo.

Články budeme tvořit z několika pohledů jako například: hráčský, z pohledu organizátorů…

Tento článek bude předmluva k těm následujícím…Nechme řečí přesuňme se k článku.

Pokud tento článek budete číst, měl bych začít tím, že v žádném případě nejsem sportovní novinář. V nejlepším případě jsem spojka s bakalářským titulem, ale někteří by mohli říct, že jsem víc druhá meta, tak si vyberte.

Dnes ke mě přišel prezident klubu s úkolem dělat rozhovory s trenéry nebo skauty každého z týmů na Mistrovství Evropy juniorů, které se koná na našem domácím stadionu v Ostravě, a poté napsat článek o jejich týmu. Bez toho, aby mě nějak nasměroval nebo mi dal nějaký čas na to, abych se na svou novou práci připravil, úkol jsem přijal a odešel s nadějí, že mi to ale přinese alespoň poukaz na každovečerní hamburger v klubové restauraci jako projev vděku - prosím Radime, nakrm mě.

Odešel jsem zpět do bytu, který sdílím s českou baseballovou legendou Petrem Čechem, abych popadl notebook, ale zjistil jsem, že není nabitý, takže rychle zastrčit do zásuvky a dát si hodinového šlofíka, než splním svůj každodenní úkol. Lépe se mi pracuje s hrozbou uzávěrky, takže co je pro mě hodina?

Takže předtím než jsem musel odevzdat první dílo o osmnáctiletých baseballistech v Evropě, vygoogloval jsem nějaké otázky na rozhovor, vrátil se na hřiště a ptal se kohokoli, kdo vypadal jako baseballový kouč. Vše zkontrolujte zítra a dočtete se, co jsem se dozvěděl. Můj trenér Vladimír Chlup (kterému mile říkám "Skip" - (kapitán, šéf - pozn. překl.)), to všechno musí přeložit do češtiny, takže mu toho v jednom dni nechci naložit moc, nebo ho dokonce naštvat nějakým dlouhým veledílem a nutit ho tak používat Gogole překladač, aby vyplivl překlad v lámané češtině.

Takže se uvidíme a uslyšíme zitra, ve stejný čas. Budu ten chlápek co vypadá jako já s falešným mikrofonem.

PS: Alex Lee není sportovní žurnalista, ale prodává slunečnicová semínka Davids z batohu za 3 EUR za balení. Je to jeho první sezona za Arrows Ostrava v české Extralize a po sérii těchto článků pravděpodobně i poslední: D

Překlad: Vladimír Chlup.