SOUHRN DRUHÉHO DNE ME JUNIORŮ

Druhý den ME pokračoval zápasy základních skupin. Holandsko vstoupilo do turnaje pohodlným vítězstvím nad Švédskem, které již má bilanci 0-2. Týmy Francie a Ruska si zapsaly první výhry. Německo vyhrálo večerní drama nad Španělskem.

Holandsko - Švédsko 12-2 (8 inn)

Ve svém prvním utkání dali Holanďané čtyři homeruny v utkání, které skončilo rozdílem v osmé směně. Julian Rip šel 4 z 5 s dvěma střelami, dvoumeťákem, čtyřmi doběhy a čtyřmi RBI. Čtyři hity zaznamenal i Ruben Prins. Další dva homeruny zaznamenali Menno Lenting a Chiel Berkhout. Vítězství zaznamenal Gijs Timmer, dostal čtyři hity, dva body a dal jedno BB. Oskar Syren (SWE) dostal 7 bodů při deseti hitech v pěti směnách.

Francie - Velká Británie 9-2

Francie získala svoje první vítězství, zatímco Britové mají již dvě porážky. Utkání rozhodly tři body v prvních dvou směnách a tři ve čtvrté. Luke Duris šel 4 ze 4 s dvoumetovým odpalem, doběhl třikrát a měl 2 RBI. Mohamed Baoui dal dva doubly, třikrát doběhl a měl 2 RBI. Antoine Villard zaznamenal 7 SO, 3 BB.

Rusko - Chorvatsko 8-4

Rusko překonalo ztrátu 1-4 a otočilo na 8-4. Oba týmy tak mají ve skupině B bilanci 1-1. Poté, co se Rusové dostali na dostřel jednoho bodu, přidali v jedné směně dalších pět a bylo rozhodnuto. Dvoubodové hity zaznamenali Sergej Kudrjašov a Danil Mošečkov. Snotnio Bulte měl tři hity a dvě RBI. Za Chorvatsko doběhl dvakrát Antonio Horvatič. Jevgenij Libin vyautoval devět pálkařů ve čtyřech směnách bez bodu.

Španěsko - Německo 6-10 (10 inn)

Německo v úterním večerním zápase po jeho naprostou většinu vypadalo jako jasný vítěz, do deváté směny šlo s vedením 5-2. Closer Sean Cowan ale pustil dva pálkaře na metu díky BB a pak naservíroval vyrovnávací homerun na pálku Eloi Puigferrera a šlo se prodlužovat.

Německo zaznamenalo pět bodů, Španělsko již pouze jeden. Vincent Helget zaznamenal homerun pro Německo, Samuel Steigert dal další 3 RBI a již jich má po dvou zápasech celkově 8. Za Španělsko poslal ještě míč za plot Orlando Decana. Německý startér Sascha Koch vyautoval 11 pállkařů. Yannic Wildenhain je vítězným nadhazovačem, když zachránil Cowana v deváté směně a doházel i desátou.