SOUHRN TŘETÍHO DNE ME JUNIORŮ

Třetí den šampionátu přinesl opět čtyři utkání, tři z nich možná budou mít vliv na složení semifinálových dvojic. V dopoledním zápase Franci překvapila Německo, čímž se vrátila do hry, naopak její soupeř si cestu do vyřazovacích bojů značně zkomplikoval. Itálie podruhé vyhrála, naopak Španělsko zaznamenalo druhou prohru v řadě. Švédsko vyhrálo přestřelku nad Ruskem. Ve večerním taháku si Holandsko poradilo s domácím týmem.

Německo - Francie 3-8

Solo homerun Nolana Soliverese v šesté směně odstartoval trhák Francie, i přesto, že Němci odpálii homeruny z pálek Vincenta Helgeta a Olivera Thiebena, spolu s dalšími 14 hity. Pověstným hřebíčkem do německé rakve byl tříbodový homerun Freda Waltera v deváté směně. Clement Esteban si připsal výhru, Danie Mendelsohn naopak prohru.

Itálie - Španělsko 9-2

V odpoledním utkání Itálie zaznamenala čtyři body ve třetí směně na cestě za druhou výhrou, i díky důležitému dvoumetovému odpalu Mattea Friggeriho. Spolu s Gabrielem Oreficim stáhl celkem šest bodů. Ludovico Coveri a Frederico Pecci udrželi Španělsko na dvou bodech, Kevin Kopec byl prohrávajícím nadhazovačem.

Švédsko - Rusko 11-10

Toto utkání vidělo celkem 21 bodů, 20 hitů, 27 met zdarma a šest erorů. Švédové překonali deficit 0-4, 5-7, 8-10, aby otočili třemi body v dohrávce deváté směně po divokém nadhozu a dvou trefeních. Linus Holmberg stáhl čtyři body a připsal si i vítězství na kopci. Jevgenij Libin šel 3 z 5 a 2RBI, ale zaznamenal prohru poté co střídal v devátě směně.

Česko - Holandsko 5-11

Ve večerním utkání Holandsku pomohly dvě čtyřbodové směny. Julian Rip šel 3 ze 4 s trojmetovým odpalem, dvěma body a 3 RBI. Marek Chlup měl 2 RBI. Taylor Clemensia dostal na kopci pouze tři hity, dva body a dal dvě BB, což stačilo na vítězství, Kryštof Trávník vystrajkoval 8 holandských pálkařů, ale také rozdal 7 met zdarma.

Německo teď k udržení nadějí potřebuje porazit ve čtvrtek Itálii, a ani to nemusí stačit, další utkání programy jsou duely Velké Británie se Španělskem, Holandska s Chorvatskem, nejvíc asi potáhne večerní duel České Republiky se Švédskem.