2016 Arrows berou bronz!

2016 Arrows berou bronz!

Letošní Extraliga skončila!

Poslední zápas semifinálové série Draci:Arrows (2:0) skončil 6:5 a Arrows berou bronz v sezóně 2016. Arrows se netajili přáním prodloužit sérii semifinálových utkání do dalších zápasů a přesunout ji zpět do Ostravy na Arrows. Stav po dvou prvních utkáních byl byl již 0:2 na zápasy, ale zápasy byly velice vyrovnané a rozhodly vždy chyby omlazeného ostravského týmu. Play off je vždy otázkou obrany a v té bohužel na rozdíl od Draků, Arrows chybovali ve třech zápasech celkem 8x. Právě chyby umožnily soupeřům z Brna skórovat a vytvořit si potřebný náskok, který si již zkušený tým Draků nenechal uniknout. Odhlédneme-li od chyb pak v prvním zápase, který Draci vyhráli 6:2 byl lepším nadhazovačem utkání hvězda Arrows, reprezentační nadhazovač Boris Bokaj, který měl ERA 0 na rozdíl od amerického nadhazovače Jarvise s ERA2, ve druhém zápase pak mladý nadhazovačský talent domácích Ondra Satoria bohužel „půjčil“ jediný míč při obsazených metách Michalovi Ondráčkovi a byl z toho Grand Slam, což byl rozhodující okamžik druhého zápasu. Ve třetím několikrát odloženém utkání se brzy dostali do vedení opět Draci a opět na chyby hostujících Arrows . Skóre 5:0 vyhlíželo hrozivě. V páté směně ovšem Arrows na nepřesného Jarvise udělalo šňůru 5 ti bodů a rázem bylo srovnáno na 5:5. Od této směny byli hostující Arrows dominantnější než mnohonásobní mistři a kouč domácích Nesňal předvedl škálu svých Australsko-amerických nadhazovačů včetně nestárnoucího Českého Minaříka a těm se nakonec podařilo tlak Arrows zastavit.

Šanci k vítězství si hostující Arrows zahodili na počátku 9 té směny, kdy za stavu obsazené první a třetí meta byl jeden z nejlepších pálkařů Arrows, Shane Chasey ,vystrajautován. V dohrávce pak na stejnou situaci dokázali Drací při obsazené třetí metě a 2 autech, odpovědět hrdinou druhého zápasu Michalem Ondráčkem, který Walk offem stáhl vítězný bod.

Oporou a stálicí týmu Arrows je mnoho let Jakub Malík… Když jsme šli do zápasu říkal nám trenér a nadhazovač v jedné osobě Boris Bokaj… buďte hrdi na to co nosíte na prsou a mohu říci, že jsme bojovali a klukům jsem po zápase poděkoval a pokud tento tým zůstane spolu ještě o něm uslyšíme…

Boris Bokaj neměl jednoduchou posici v letošním roce v průběhu sezóny převzal roli hrajícího kouče a zároveň byl jedničkou domácích Arrows na kopci. Tým se opíral o zkušené hráče Jakuba Malíka, Tomáše Juňce, Shana Chesey, Jacoba Peevyhouse, Tomáš Míčka, Ondru Satoriu, a jsem rád, že i mladí hráči hráli s takovým nasazením a bez respektu a pokud se jejich přístup ještě více zprofesionalizuje mají supr budoucnost…. Již po zápase jsem je vedle pochvaly a poděkování taky na některé věci upozornil, ale to je mezi námi a do nové sezóny 2017 se to určitě změní…. Uzavírá s lehkým úsměvem Boris Bokaj.

„Tento mladý tým Arrows je velikým příslibem pro budoucnost“… říká president Radim Kepák … do sezóny jsme vstupovali s týmem doplněným o naše juniorské reprezentanty, neměli jsme obsazen post zadáka. Podařilo se nám tým vhodně doplnit cizinci a výsledkem bylo po základní části třetí místo s positivní bilanci 18/17… hodnotí president Arrows. Díváme se do příští sezóny  2017 a ta  právě začíná a na ni je nutno se připravit už nyní…..uzavírá vážněji president Arrows.

 

Ilustrační foto  Radim Kepák