Homerun v dohrávce! A medaile mladším kadetům (U13) zmizela za plotem

Mladší kadeti Arrows Ostrava (U13) na medaili ve Final Four mistrovství republiky v Třebíči nedosáhli. Přišli o ni tříbodovým homerunem v dohrávce poslední směny s Technikou Brno, divoký klíčový duel Ostravané prohráli 14:16. Titul získali Draci Brno, stříbro Třebíč Nuclears, bronz Technika Brno.

„Jsem na kluky hrdý, zápas s Technikou byl baseball se vším všudy,“ líčí trenér Zdeněk Votava. „Přiznám se, že takový zápas jsem ještě nezažil. Padlo v něm šest homerunů, což je na tuto kategorii opravdu dost.“

Rozhodující odpal za plot zaznamenala v dohrávce poslední směny Technika Brno. Divoké skóre se tak definitivně zastavilo na stavu 16:14 pro Techniku. „Kluci se rozhodně nemají za co stydět, ale samozřejmě je to vzalo. Nechali na hřišti srdce, výhru a medaili by si rozhodně zasloužili.“

Final Four ještě před tím rozjeli Ostravané zápasem s Draky Brno. Se suverénem sezony padli 1:19. „Tam jsme neměli šanci, ani jsme do toho zápasu nenasadili to nejlepší. Draci jsou přece jenom pořád trochu jinde,“ dodal Votava. Ve finále porazili Draci Brno domácí Třebíč 10:9.

Výsledky Final Four: Draci Brno - Arrows Ostrava 19:1, Třebíč Nuclears - Technika Brno 8:7, Technika Brno - Arrows Ostrava 16:14, Draci Brno - Třebíč Nuclears 13:3, o postup do finále Třebíč Nuclears - Technika Brno 5:2, finále Draci Brno - Třebíč Nuclears 10:9.

Konečné pořadí MČR: 1. Draci Brno, 2. Třebíč Nuclears, 3. Technika Brno, 4. Arrows Ostrava.

Sestava Arrows: Michal Kovala, Daniel Vítkovský, Martin Kazimirski, Erik Kaiseršat, Michal Plaček, Tomáš Kunčický, Martin Hrbáč, Benedikt Kovalský, Šimon Všetečka, Daniel Surý, Lukáš Hurta, Matyáš Pjontek, Filip Votava. Trenéři: Zdeněk Votava, Michal Lisko.

iSport.cz