Klub - Aktuality

KADETKY na PONY LEAGUE skončily druhé

Skvělý úspěch v podobě druhého místa si z mezinárodního turnaje PONY LEAGUE v Praze přivezly naše holky.

Turnaj na který letos přijelo 16 týmů z Evropy, pro ně začínal už v pátek prvním utkáním v 9 hodin ráno, v základní skupině nejdříve ve vyrovnaném utkání podlehly reprezentaci Holandska 2:7, ale poté porazily reprezentaci Srbska 10:0 a tým JOUDRS Praha 18:8 a postupovaly tak z druhého místa ve skupině. Tady kadetky ARROWS narazily na vítěze skupiny A, Ruskou KALITU, výsledek byl jednoznačná výhra 13:1 a postup do semifinále a v něm přetěžký soupeř, domáci EAGLES Praha. Trenéři zvolili správnou taktiku a do zápasu jsme šla na prkno pro pražské hráčky s méně známá Mari Burkovičová. To se ukázalo jako stěžejní, protože obrana stavěla na jejím dominantním výkonu a to přineslo i pohodu v útoku. Line up kadetek je silově postavený a proti sebevědomému soupeři se od začátku zápasu prosazovaly tvrdými hity. Hned v úvodu 1. směny trefila Alex Slaná tvrdým odpalem nadhazovačku Eagles, která pro zranění bohužel musela střídat. Postupně si kadetky ARROWS vypracovaly 4 bodový náskok, který nakonec stačil na výhru 4:2 a postup do finále turnaje. Od 16. hodin na hlavním hřišti naše holky nastoupily podruhé v turnaji proti reprezentaci Holandska do 16ti let. Hned první nadhoz holandské reprezentatky  poslala Eliška Poláchová  k plotu a pro bod ji stáhla dlouhým sebeobětovacím odpalem Robi Burkovičová. V průběhu zápasu se už tolik nedařilo a dobře pálící Holanďanky porazily ARROWS Ostrava 8:1.

Uznání a chválu si zaslouží všechny hráčky, které na turnaji podaly skvělý týmový výkon: Robina a Marina Burkovičovy, Katka Havrlantová, Bára kozelská, Bára Kaňoková, Zuza Pláničková, Eli Poláchová, Alex Slaná, Vanessa Ščotková, Niki Dočekalová, Kája Kovalská a Aďa Stuchlíková.

Výborný výkon na pálce předváděly hlavně Alex, Eliška a Robi, dařilo se i Niki Dočekalové a Vanesse Ščotkové. V obraně výborně zvládly turnaj nadhazovačky sestry Burkovičovy, Robina byla v hlasovaní koučů všech týmů vyhlášena nejlepší nadhazovačkou turnaje a dobře nadhazovala i Karolína Kovalská. Ve vnějším poli zahrála výborně Katka Havrlantová.

Ve vzduchu teď visí možnost práva účasti ve Světové sérii PONY LEAGUE v USA, která záleží na rozhodnutí vedení holanského týmu.

  • Tým: Softball U16