Juniorky ARROWS Ostrava U19 – Mistryně ČR

Juniorky Arrows Ostrava vybojovaly na OPEN MČR, jež se konalo 2.-3.6.2018 v Mladých Bukách, zlaté medaile a jsou tak Mistryněmi ČR v kategorii juniorek U19 pro rok 2018. Holky tak skvělé navázaly na předchozí úspěšnou sezónu, kdy se ve stejné kategorii staly vicemistryněmi ČR.

Letošního turnaje se účastnilo 6 týmů, které byly rozlosovány do 2 základních skupin po třech týmech.

skupina A : 

Arrows Ostrava

Eagles Praha 

SK Horní Staré Město  

skupina B : 

SK Joudrs Praha

SK Kotlářka Praha

Tempo Praha

K prvnímu sobotnímu utkání nastupujeme, po zdlouhavé cestě z Ostravy, proti týmu SK Horní Staré Město. Utkání zahajujeme v obraně a po rychle zahraných třech autech tak jdou do útoku naše holky s cílem uhrát své první body v utkání, což se holkám daří skvěle a v dohrávce první směny se ujímáme vedení 6:0. V druhé směně pak přidáváme jeden bod a ve třetí směně další tři body a navyšujeme tak naše vedení na 10:0, přičemž naše obrana pracuje pozorně a spolehlivě. Ve čtvrté směně dovolujeme po drobném zaváhání naší obrany snížení stavu na 10:1, následně v šesté směně soupeřky přidávají další bod, a jelikož my již další body nepřidáváme, vítězíme tak v našem prvním utkání v poměru 10:2.

K druhému sobotnímu utkání nastupujeme proti hráčkám Eagles Praha s cílem utkání vyhrát a zajistit si tak první místo v základní skupině a přímý postup do semifinále. Utkání zahajujeme tentokrát v útoku a po dvou hitech se ujímáme vedení 2:0. V dohrávce druhé směny se nám do nadhozu tvrdě opírají i soupeřky a otáčí tak vývoj utkání a ujímají se vedení  4:2. Ve čtvrté směně snižujeme stav utkání na 4:3. V páté směně pak přidáváme my i soupeřky po jednom bodu, stav utkání je tak před poslední šestou směnou 5:4 v náš neprospěch. Holky jsou ale bojovnice a na začátku šesté směny otáčíme vývoj utkání v náš prospěch, přidáváme tři body a ujímáme se vedení 7:5. V dohrávce již soupeřkám naše obrana skórovat nedovoluje a v důležitém utkání, jež určuje konečné pořadí naší skupiny, tak vítězíme 7:5 a zajišťujeme si přímý postup do nedělního semifinále.

Po náročném dni a splnění prvotního cíle, vítězství v základní skupině, se odjíždíme ubytovat do nedalekého penzionu, ve kterém si holky zpříjemňují pobyt a „ladí“ formu na nedělní semifinále v krytém bazénu.

K nedělnímu semifinále nastupujeme proti týmu SK Joudrs Praha a od první směny si jdeme zodpovědnou hrou v útoku a pozornou hrou v obraně za svým cílem. V dohrávce první směny se ujímáme vedení 1:0, na začátku druhé směny soupeřky vyrovnávají na 1:1. V dohrávce druhé a třetí směny postupně přidáváme vždy po jednom bodu a v polovině utkání tak vedeme 3:1. Do konce semifinálového utkání se nám ani soupeřkám již skórovat nedaří, vítězíme tak 3:1 a postupujeme do finále MČR.

A je tady finále, ve kterém se podruhé v turnaji utkáváme s týmem Eagles Praha, jež si zajistil postup z druhého semifinále vítězstvím nad hráčkami TEMPO Praha v poměru 5:1. Ve vyrovnaném a pěkném utkání se nejprve ujímají vedení hráčky Eagles Praha 2:0, nám se daří otočit vývoj utkání v náš prospěch v dohrávce třetí směny a ujímáme se vedení 4:2. Na začátku čtvrté směny naopak zase přidávají dva body soupeřky a stav utkání je tak nerozhodně 4:4, který vydrží až do konce šesté směny. Jelikož není na konci šesté směny rozhodnuto o vítězi, následuje tzv. extrainning – tiebreak, kdy tým v útoku začíná již s hráčkou na druhé metě. Naše holky jdou jako první do obrany s cílem nepovolit soupeřkám ve skórování a před dohrávkou tak udržet nerozhodný stav. To se nám daří po skvěle zahraném double play a následném třetím autu zahraném ve vnitřním poli. Jdeme tak do dohrávky sedmé směny za nerozhodného stavu 4:4 a s cílem rozhodnout utkání v náš prospěch. Stejně jako soupeřky i my začínáme s hráčkou na druhé metě, kterou při jednom autu a divokém nadhozu posunujeme na třetí metu. Odpalem za vnitřní pole stahujeme potřebný bod a finálové utkání tak rozhodujeme v náš prospěch, vítězíme v poměru 5:4 a stáváme se Mistryněmi ČR v kategorii juniorek U19 pro rok 2018.

Všechny naše holky je třeba pochválit za předváděnou hru, kolektivní a bojovný výkon a především pogratulovat ke zlatým medailím a titulu Mistryně ČR v kategorii juniorek U19 pro 2018.

Arrows Ostrava reprezentovaly: Robča a Mari Burkovičovy, Eli Poláchová, Bára Saviola, Kája Hanáková, Ája Slaná, Anežka Bartoňová, Vaness Sčotková, Niki Dočekalová, Zuza Pláničková, Kája Kovalská.

                                                              

Tým vedený trenéry: Romanem Gavlovským a Pavlem Burkovičem

Konečné pořadí

1.

Arrows Ostrava

2.

Eagles Praha

3.

SK Joudrs Praha

4.

Tempo Praha

5.

SK Kotlářka Praha

6.

SK Horní Staré Město