Klub - Aktuality

Softballistky U17 na turnaji v Itálii BRONZOVÉ

Tým složený z kadetek a juniorek Arrows - Bára Kaňoková, Bára Kozelská, Katka Havrlantová, Zuza Pláničková, Alex a Zoe Salná, Robi a Mari Burkovičová, Eli Poláchová, Kája Kovalská a tří pickup hráček z Trutnova - Maruška Binková a Áďa Kutíková a Katka Hřibová z Brněnských Cats vyrazil na mezinárodní turnaj do italského Castions Delle Mura. Naše hráčky se tam vracely po roční pauze, kdy v roce 2016 vyhrály v kategorii U13 a získaly stříbro v kategorii U17.

Turnaj v softballu se hraje souběžně s turnajem baseballistů a celkem letos hostil 23 mládežnických týmů.

V turnaji softbalistek U17 startovyly 4 týmy z ČR - ARROWS Ostrava, Chomutov, STORMS a JOUDRS Praha a 5 italských - domácí Friul 81, Milano 46, La Loggia Torino, Braves Padova a reprezentace Itálie U15.

Naše holky nejdříve vyhrály svou skupinu, když porazily domácí Friul 81 a BRAVES Padova, pak nás turnajový systém svedl do utkání proti 2. a 3. tým z dvou zbývajících skupin. Tady jsme narazili na kvalitní Italské La Loggia, které jsme v dobrým útokem a spolehlivou obranou porazili, ale atmosféra zápasu byla velmi vypjatá díky nesportovnímu chování některých italských hráček. Jako další nás čekal Chomutov, který skončil 3. v první skupině základní fáze turnaje. V zápase jsme v obraně bohužel 3x chybovali a neprosadili se na dobře házející nadhazovačky BEAVERS a tak jsme poprvé v turnaji prohráli. Tato prohra nás svedla do "kolečka" s  Milano 46 a díky lepšímu skóre ze základní fáze turnaje do finále postoupily Italky a na Arrows zůstal boj o bronz. Soupeřem nám znovu byl Chomutov, který si zajistil pozici výhrou v posledním utkání před finálovou fází.

Ve finálové části turnaje se hrálo o sedmé, páté, třetí a první místo, náš zápas o bronz začínal v 10:10, což bylo přijatelnější, protože celou dobu turnaje panovalo dusné počasí a vysoké teploty. Softballistky ARROWS do utkání vstoupily dobře psychicky připravené a odhodlané vrátit chomutovským předchozí porážku. V první směně soupeř udělal po chybě obrany bod, ARROWS v dohrávce otočily na 2:1. Po zbytek utkání už naše obrana v čele s nadhazovačkami Robi Burkovičovou a Maru Binkovou soupeře k ničemu nepustila a v útoku jsme po hitech přidávali pravidelně body až na konečných 10:1. 

Slavnostní vyhlášení turnaje následovalo po finálovém zápasu softbalistek, kde repre Itálie U15 ne zrovna přesvědčivě porazila Milano 46, v italském duchu se začalo později oproti plánovanému času a ke stadionu se hnaly bouřkové mraky. To nijak pořadatele nerozhodilo a "krátké" proslovy všemožných činovníků vyplnily posledních 30 minut před bouří s vichrem a krupobitím. Vyhlášení výsledků pak tedy proběhlo velmi rychle, kdy jednotlivé týmy přibíhaly pro trofej, rychlé foto s VIP osobou a už startoval další tým. Celý ceremoniál byl v Italštině což neitalským týmům lehce komplikovalo orientaci a tak naše Robča vyrazila přebírat pohár, který byl ovšem za 9. příčku pro JOUDRS Praha. Pohár za třetí místo jsme potom zvládli převzít ve správném čase a pořadí a Robča si nástup zopakovala ještě jednou, když byla s ERA 0,00 vyhlášena nejlepší nadhazovačkou turnaje.

Výjezd do Itálie splnil své cíle, zahráli jsme si přátelská utkání s neokoukanými soupeři, byl pro hráčky odměnou po  dobře rozehrané jarní části Extraligy, zbyl i čas na koupání v moři. 

Tým vedli trenéři Radka Alraumová a Pavel Burkovič, technické zabezpečení Radovan Hřib, divácká kulisa rodiče Havrlantovi, Poláchovi, Kovalští a skupina cizokrajných baseballistů.

    

  • Tým: Softball U20