osobností Wild Card je Jana Slaninová atletka SSK Vítkovice

Osobností zápasu Wild Card Extraligy v baseballu je Jana Slaninová, atletka Klubu SSK Vítkovice, 400 metrů, narozena dne 16.7.1990, kterou trénuje její maminka Táňa Netoličková, bývalá vynikající  atletka.

Jana má osobní rekord na 400 m 53.74 (2013)

Na Mistrovství Evropy 2018 ve štafetě 4x100 metrů skončila česká štafeta ve složení Slaninová Jana, Domská Lucie, Pirková Marcela,Seidlová Klára  na 7.místě  v čase 44,12.

Jana Slaninová nejenom, že bude osobností zápasu Wild Card v baseballu mezi Arrows a Eagles Praha, ale zároveň ji můžeme vidět na Kontinetálním poháru, který probíhá v Ostravě v sobotu a neděli 8.-9.září na Městském stadionu Vítkovice.

Ostrava pořádá tento prestižní Kontinentální pohár Největší atletická soutěž v historii města.

In September Ostrava will host the prestigious Continental Cup The biggest athletics event in Ostrava’s history

Díky tomu, že Ostravští pořadatelé zvládají uspořádat Zlatou tretru na špičkové úrovni a město nabízí kvalitní zázemí, získala Ostrava možnost uspořádat 8. a 9. září prestižní Kontinentální pohár. Jedná se o největší atletickou týmovou soutěž světa a třetí největší lehkoatletickou akci po olympijských hrách a mistrovství světa. V České republice se koná vůbec poprvé. Do Ostravy přijedou z každého kontinentu, tj. z Evropy, Afriky, Ameriky a Asie – Oceánie vždy dva nejlepší atleti v dané disciplíně. O špičkové klání nejlepších atletů světa mají velký zájem fanoušci.

Ambasadoři jednotlivých kontinentů jsou překážkář Colin Jackson (Evropa), dálkař Mike Powell (Amerika), běžkyně Jana Pittmanová (Asie a Oceánie) a další běžkyně Nezha Bidouaneová (Afrika). Patrony projektu jsou čeští atleti Barbora Špotáková, Pavel Maslák, Jan Kudlička a Michaela Hrubá.

Přijďte se podívat v sobotu a neděli 8.-9. Září na nejlepší sportovce světa, ale předtím neváhejte podpořit v pátek domácí Arrows v jejich cestě za titulem!

Položili jsme Janě, sympatické sportovkyni několik otázek.

Jste  aktivní atletka jaké má atletika v Ostravě podmínky?

Troufám si říct, že momentálně máme v Ostravě jedny z nejlepších podmínek v republice. Díky tomu, že máme k dispozici již druhý rok atletickou halu přímo vedle stadionu tak si osobně nemůžu na nic stěžovat.

Trénuje Vás maminka, bývalý vynikající atletka, je pro Vás motivací, vzorem, nebo jste i občas měly jiné názory?

Po krátkém zamyšlení sympatická blondýnka pokračuje, no to víte, názory máme občas odlišné, ale cíl máme obě stejný, takže se vždycky snažíme najít společnou cestu, aby to vyhovovalo nám oběma a bylo to ku prospěchu mým výkonům. Jako rodič to se mnou určitě nemá vždy jednoduché,ale je pro mě samozřejmě velkým vzorem a obdivuji ji za všechno, čeho ve své kariéře dosáhla. 

No u nás je to podobné i v Arrows trénují své děti rodiče no a je to podobné, podotýkám.

Střední školu jste studovala na Sportovním Gymnáziu E.a D.Zátopkových, kde studovali í někteří baseballoví hráči? Utkvěli Vám někteří v paměti?

 Ve třídě jsem neměla žádné spolužáky, co hráli baseball, takže jsem je znala jen okrajově. Nicméně určitě nemůžu zapomenout na Čechyho (pozn.Petr Čech), kterého jsem kromě školní chodby potkávala taky u nás doma v pyžamu :)  (úsměv), chodil totiž několik let s moji starší sestrou. Zase toho tolik nenamluvil, ale když už, tak to stalo za to, uzavírá s úsměvem sympatická atletka se kterou se potkáme před zápasem Wild Card Arrows vers. Eagles v pátek 7.9. v 18:50 v Arrows Parku. Jana Slaninová totiž otevře zápas slavnostním prvním nadhozem a milovníci atletiky ji pak uvidí v sobotu a neděli na Kontinentálním poháru.