ŽÁKYNĚ UKONČILY ZÁKLADNÍ ČÁST EXTRALIGY NA 2.MÍSTĚ

Žákyně o víkendu odjely do Prahy ukončit základní část extraligy. Po čtyřech kolech jely obhajovat druhé místo. A to se jim podařilo. Musíme je spolu s Gabkou neskutečně pochválit, protože udělaly všechny veliký posun, některé úplně nové dokonce i veleskok od zimní přípravy až po tento víkend. Absolvovaly jsme spolu 5 kol, na některých se nám dařilo méně, na některých více.

První kolo na jaře na Eagles bylo pro nás zahřívací. Výsledek bylo pěkné 3.místo po zápasech nad Trhovými Sviny vítězíme 10:0, nad Trutnovem 8:0, s Eagles těsně prohráváme 9:10 a s Joudrs 1:7. 

Na druhé kolo jsme se rozjely do Trutnova, kdy jsme v zápasech měly malinko smůlu, chyběla nám ta kapička štěstí. A po prohrách s Joudrs 0:1, Trhovými Sviny 4:5, Trutnovem 2:9 a jedné výhře nad Eagles 8:4, odjíždíme se 4. místem velmi smutné a zklamané.

Třetí kolo jsme odehrály v překrásném areálu přímo pod zámkem Hluboká nad Vltavou. Tady nás v sobotu čekalo bohužel už od prvních zápasu nepříznivé počasí, které pořadatele nezaskočilo a první den se odehrál ne na jednom, ale na dvou travnatých hřištích. Eagles porážíme 9:5, poté podléháme Trutnovu 6:8. Ráno v neděli již za slunečného počasí podléháme Joudrs 1:3, porážíme Trhové Sviny 7:0 a poprvé se dostáváme do finále, ve kterém podléháme Joudrs 4:10. Od tohoto kola už jiného soupeře do finále nepustíme. Odjíždíme s pěkným 2.místem.

Konečně se dočkáváme 4.kola, které se koná na domácí půdě. A my okusíme podporu domácího publika. V prvním zápase porážíme Trutnov za výrazné podpory 8:0, ve druhém vítězíme i nad Trhovými Sviny 7:4. A v podvečerním zápase podléháme Joudrs 3:12. V neděli nás čeká ještě zápas s Eagles, ve kterém nadělujeme soupeři porážku 11:0. A dostáváme se před domácím publikem podruhé v letošní extralize do finále opět proti Joudrs. Zápas je neskutečně vyrovnaný, kdy na prknech dominují za Joudrs Amálie Chaloupková a za nás Zoe Slaná. Neděláme žádné chyby, ale ve 3.směně se podaří třem soupeřkám odpálit hit a jedné i skórovat. Prohráváme s nejmenším možným rozdílem ve finále 0:1. A podruhé končíme na pěkném druhém místě. Před prázdninami se na druhém místě ukotvíme i v tabulce po čtyřech extraligových kolech.

Poslední kolo extraligy se konalo o tomto víkendu a odjely jsme na něj do Prahy na Joudrs. Naše děvčata zde předvedla zatím nejlepší výkony sezóny, hrála až na malinké momenty vždy soustředěně, dokázala zahrát i několik nádherných double play a několik nádherných zákroků v poli. Výkony nadhazovaček na prkně Zoe Slané, Nikity Karstenové a Lucky Věčeřové, podržené zadáky Anežkou Pavelkovou (ta si zaslouží velikou poklonu, odehrála poslední dva zápasy se slzami, bolestí a zatnutými zuby), dále Áďou Svobodovou a Helenkou Rýparovou, v tomto posledním kole skvěle podrželo pole ve složení Valči Agelové, Viv Tsameti, Anet Jandíkové, Terky Tiché, Nikol Kročkové, Lucky Wilczkové, Báry Košatové a Saši Brychlecové. V první zápase porážíme Eagles 14:11, zápas trval dvě a půl hodiny a holky si poprvé zahrály tiebreak. Ve druhém vítězíme nad Trhovými Sviny 15:8. Ráno v neděli nastupujeme proti Joudrs, ve kterém Zoe nedovoluje soupeřkám ani jeden hit a my uštědřujeme Joudrs první porážku v celé sezóně a vítězíme 3:0. Pro naše děvčata byl toto TOP zápas sezóny. Už teď víme, že opět budeme hrát v tomto kole extraligy finále s Joudrs. Ještě ale musíme odehrát před finále jeden zápas, kdy těsně vyhráváme nad Trutnovem 3:2. Ve finále se už více pálí a to na obou stranách, ale naše děvčata dělají malinké chybičky. Je možné že i z důvodu velmi teplého počasí a třech zápasů v tomto dni a dvou po sobě bez pauzy. Podléháme Joudrs 0:4. Končíme na druhém místě v tomto kole i celkově po pěti extraligových kolech.

Nyní nás čeká 14 dní "předrepublikové" přípravy a konečně vrchol sezóny, Mistrovství ČR.  Za celou sezónu chceme poděkovat rodičům a rodinným příslušníkům za podporu a za pomoc a budeme se těšit a uvítáme i hojnou podporu a pomoc na MČR, které se bude konat ve dnech 28.9.-30.9.2018 v Praze v areálu Joudrs.

Arrows Ostrava žákyně reprezentují Zoe Slaná, Anežka Pavelková, Anet Jandíková, Violeta Tsameti, Valérie Agelová, Terezie Tichá, Nikita Karstenová, Adéla Svobodová, Lucie Večeřová, Helena Rýparová, Nikol Kročková, Lucie Wilczková, Barbora Košatová, Alexandra Brychlecová

Tým vedený trenérkami Kateřinou Slanou a Gabrielou Chalotovou