Klub - Aktuality

Úspěšné tažení žen ve 3. lize – postup je doma!

Letošní rošády v kategoriích něžného pohlaví nám daly v letošní sezóně jediný cíl - postup do 2. ligy žen. A ten vedl pouze přes postup do finále závěrečného turnaje 3. Ligy žen a umístění nejhůře do 2. místa. Na turnaj ženy postoupily s plným počtem bodů ze základní části a nakonec se podařilo finálový turnaj místo Brna uspořádat v Ostravě na dvou hřištích a tím i lepších podmínkách pro odehrání jednotlivých skupin. V Ostravě se sešlo 6 nejlepších týmů po základní části - Cats Brno, Tempo B Praha, Blondies České Budějovice, Kunovice B, Pikes Praha a Arrows.

Sobota ráno – zápasy ve skupině Cats Brno – Arrows 4:3

Tento zápas byl takové malé finále hned ze startu závěrečného turnaje. Po dvou drobných chybách prohráváme po třech směnách 2:0,  po dalších hitech soupeře už 4:0, v dohrávce se nám poprvé zadaří a dotahujeme skóre na 4:3 ale víc bodů bohužel neuděláme. Vítěz postupuje rovnou do semifinále a nás už jistě čekají opravy.

Sobota v poledne – zápasy ve skupině Arrows – Tempo B 9:1

Hrajeme lepší zápas, i když stále cítíme, že to není ono. Nejsme spokojeni s hrou, nemůžeme se chytit. Bohužel v tomto zápase nadhazovačka Tempa trefuje naši nadhazovačku Káju D. do nártu na noze tak nešťastně, že přicházíme o naši oporu pro zbytek zápasů. Nakonec přece jenom dotáhneme zápas do vítězného konce a do opravného pavouka postupujeme z druhého místa ve skupině.

Sobota ku večeru – opravný zápas Arrows – Kunovice B 8:2

První zápas o všechno, vítěz má šanci postoupit skrz semifinále do finále, na poraženého zbyde zápas o 5. místo. Po zajímavých bojích ve druhé skupině narážíme na holky z Kunovic, naše nejoblíbenější protihráčky a dlouholeté kamarádky. V sobotu stihneme odehrát pouze 3 směny, zápas je přerušen pro tmu, ale nahrajeme si dostatečný náskok 8:1 a ráno už zápas dotáhneme do vítězného konce 8:2. Diváci tento zápas ocenili několika mexickými vlnami. K vidění byly neuvěřitelné věci :-D

Neděle dopoledne – semifinále Pikes Praha - Arrows 4:13

Druhý zápas o všechno, vítěz postupuje do finále ale nejen to, vítěz pro svůj klub zajišťuje postupové místo do 2. ligy žen. Do soupeře se pouštíme hned od začátku a nahráváme si slušný náskok. Snažíme se ke konci nepřipustit žádné drama a v pěkně sehraném zápase vítězíme a postupujeme tak do finále. Již v tento okamžik máme splněn celosezónní cíl! Jupijajé

Neděle odpoledne –finále Cats Brno - Arrows 8:1

Finále pro nás nezačíná dobře, hned v první směně soupeři dovolíme 4 body. Bohužel se nám nedaří na pálce, ale náš kádr je prolezlý zraněními, žaludečními problémy a obrovskou únavou. Finále nakonec neurveme, prohráváme 8:1.

I přes prohrané finále se podařilo to, pro co jsme celou sezónu dřely a co bylo hlavní myšlenkou a náš tým po delší době postupuje zpátky do 2. ligy žen.  Příští rok budou ve 2. lize žen hájit naše úspěchy naše mladší naděje, letošní juniorky, a my se snad zase sejdeme v naší sestavě ve 3. lize žen již pod názvem ženy B.

Takže mládí v před dámy, je to vaše! :-D

  • Tým: Softball Ženy