Klub - Aktuality

Cesta za stříbrem na MČR žákyň

MČR žákyň  se konalo 28.9.-30.9.2018 ve Svoboda Parku na Joudrs. I když ranní teploty byly skoro na bodu mrazu, počasí bylo celý víkend krásné a slunečné a přálo pěknému softballu.  První zápas ve skupině jsme hrály 28.9. v pátek v podvečerních hodinách v 17:15 proti Blansku. A ukázalo se, že šlo o hodně důležitý zápas. Všechna děvčata byla nervózní jak v obraně, tak i v útoku na pálce. Pálíme do rukavic, když se dostaneme na mety, tak pod tlakem, že chceme bodovat, jsme několikrát zastaveny na druhé metě tečovaným outem.  Soupeř také malinko zlobí, nedaří se mu na naši nadhazovačku pálit, tak to zkouší přes ulívky, ale holky hrají pozorně a Zoe Slaná na prkně řádí a tak zápas končí po  5.směně nerozhodně 0:0 a musíme jít do tiebreaku. My jsme si tiebreak vyzkoušely již v posledním kole extraligy proti Eagles a holky mají malinkou zkušenost. Začínáme v obraně a dovolíme se soupeřce z druhé mety posunout na metu třetí na divoký nadhoz, ale Zojča nedovoluje nic jiného, zařídí dva strike outy a poslední out chytá kečr  Anežka Pavelková nad domácí metou. A jdeme do útoku my s Adélkou Svobodovou na druhé metě, která je bohužel chycena na třetí metě hned při startu naší první pálkařky, čímž si situaci malinko komplikujeme. Ale Viv Tsameti se dostává na první metu svými rychlými nožkami po odpalu do vnitřního pole. Další na pálku jde Valča Agelová, která posouvá svou spoluhráčku na metu druhou a sama obsazuje metu první. Nyní na pálce v řadě je Lucka Večeřová, která je bohužel strike out . Jsou dva outy a na pálku jde Zoe Slaná, které se zatím na nadhazovačku Blanska nepořadilo odpálit ani jeden hit. Poprvé byla SO, podruhé odpálila popík na druhou metu, ale nyní se do odpalu pořádně opírá a odpaluje walk-off double až k plotu, na který dobíhá Viv pro vítězný bodík.  První důležité vítězství máme v kapse.

Další zápas ve skupině hrajeme v sobotu ráno proti neznámému soupeři z 2.ligy Vampiers Merklinu. Jsme hosté a začínáme na pálce. Hned v prvním  útoku nadělujeme soupeřkám čtyři bodíky. Upírkám se do čtvrté směny nedaří skórovat, my doběhneme ještě pro bodík a ve čtvrté směně si vybíráme malinkou krizi, kdy nám soupeř uštědřuje hned tři bodíky a stav je po čtvrté směně 5:3 pro nás. V páté směně se „drzé“ Zojči  podaří ukrást domácí metu při nepozornosti kečra a nadhazovačky a v dohrávce soupeři již nedovolíme ani obsadit metu první a vítězíme i ve druhém zápase skupiny 6:3.

V posledním zápase skupiny nastupujeme proti nám velice známému soupeři z extraligy, proti Trutnovu. S tímto soupeřem hrajeme vždy moc pěkné zápasy, kdy čekám největší odpor, který se ale nekoná. Našim děvčatům se daří na pálce, několika pěknými hity a tlakem v útoku v každé směně bodujeme a  vítězíme již po směně čtvrté rozdílem 8:1. Ve skupině obsazujeme jasné první místo a už teď víme, že ráno budeme hrát semifinále. Jen si musíme počkat na soupeře, který vzejde z posledního zápasu druhé skupiny, který hrají domácí Joudrs proti Pigs z Trhových Svinů. Naším soupeřem bude poražený tým. Joudrs poráží Pigs 6:1 a naším semifinálovým soupeřem jsou tudíž děvčata z Pigs.

Cesta za vysněným finále začíná. Zoe se staví na prkno a hned prvním zkušebním nadhozem před začátkem zápasu ví i kečr Anežka, že je něco v nepořádku. Prkno je nějak daleko, což hned oznamujeme po mém odkrokování rozhodčímu a pořadatel je nucen svou chybu napravit. Tudíž se začátek semifinále malinko pozdrží, ale s našimi úsměvy na tváři. Zápas může začít. Soupeři v prvním útoku nedovolujeme skórovat a  v dohrávce první směny jdeme do prudkého útoku my. Kdy nádherným dvoumetovým odpalem Nikči Karstenové do vnějšího pole máme neskutečně dobrý pocit. Ta se ale bohužel urve hned po tomto odpalu až na metu třetí, na které je zastavená tečovaným outem.  Jde vidět, že se děvčata chtějí prát o každý bodík a my doufáme, že nás to nebude stát vítězství. Trenérka Gabča se ihned snaží po této směně holky hodit do pohody, aby se nám nezhroutily, což se jí daří vtipkováním a děvčata jdou do další směny s úsměvy na tváři. Na pálce opět Zoe nedovoluje soupeřkám obsazovat mety a sama se po hitu na metu první dostává, ale spoluhráčky ji neposouvají. A tak jdeme do směny třetí, kdy se soupeř opět v útoku neprosadí , my obsazujeme při jednom outu metu třetí a první. Bohužel je po passed ballu Nikol Kročková  na metě domácí out. Nikita opět pálí hit a posouvá spoluhráčku Adélku Svobodovou na třetí metu při dvou outech. Bohužel se nám opět nedaří poslat bodík domů a soupeř zahrává třetí out. Na začátku čtvrté směny po bezchybné hře v obraně jdeme opět pálit. Na pálku se staví Zoe, pálí nádherný double a obsazuje druhou metu. Anetka Jandíková sebeobětovací ulívkou posouvá Zojču na metu třetí do skórovací pozice. A na pálku se staví Anežka Pavelková, která pálí single hit, kterým zařizuje náš první bodík v semifinále. Sama se posouvá na nepřesné nadhozy až na metu třetí, a po chybě obrany na odpal Nikol Kročkové, také skóruje. Po čtvrté směně vedeme 2:0 a stačí nám uhrát v obraně tři outy, které se nám daří zahrát rychle a bez problému. Po strike outu, zkouší druhá pálkařka ulívku, ze které zahrává naše obrana jednoduchý out a zbývá poslední, který opět zařídí dominující nadhazovačka na prkně. „A my jdeme do finále……….a placka visí na krku.“  Ve finále nám bude za soupeře Joudrs, který porazil Trutnov 10:3.

Do finále jdeme s tím, že nemáme co ztratit a medaile už nám nikdo nevezme. Po celou dobu hrajeme zodpovědně a bez chyb, agresivně v útoku a hlavně s úsměvy na tvářích, protože nás to neskutečně baví. Na prknech dominují nadhazovačky Zoe Slaná a Amálie Chaloupková. Nám se daří nadhozy trefovat a pálit, ale bohužel přímo do rukavic. Až do čtvrté směny je zápas vyrovnaný. Ve čtvtrté směně se podaří Lucce Večeřové na pěkně složenou ulívku obsadit první metu, na passed ball se dostává na metu druhou a na odpalem je posunutá až na skórovací metu třetí.  Po odpalu Valči Agelové běží Lucka pro první bod, přes hlasité povzbuzování publika se ji  kaučce Gabči na třetí metě nepodaří zastavit a pole jí bohužel na domácí metě stihne zahrát a my pro první bodík zápasu nedobíháme. V dohrávce čtvrté směny se soupeřce podaří na dva outy odpálit třímetový odpal, obsazuje tím třetí metu a nyní  je ve skórovací pozici soupeř.  Pro první bodík si dobíhá hned po dalším odpalu a po čtyřech směnách Joudrs  ujímá vedení 1:0.  Nám se již nepodaří na začátku poslední směny skórovat a děvčata z Joudrs se tak stávají mistryněmi ČR.

Naše děvčata končí na nádherné stříbrné pozici, která má v mých očích hodnotu zlata. Arrows žákyně odehrály celé MČR naprosto skvostně. Za nejlepší nadhazovačkou celého turnaje Zoe Slanou, stálo  pole ve složení Anežka Pavelková, Aneta Jandíková, Lucie Večeřová, Violeta Tsameti, Valérie Agelová, Terezie Tichá, Nikita Karstenová, Adéla Svobodová, Nikol Kročková, Helena Rýparová, Lucie Wilczková, Barbora Košatová a Alexandra Brychlecová , pod vedením Kateřiny Slané a Gabriely Chalotové.  A toto vše se odehrálo od pátku do neděle za nejpočetnější, párádní, nejskvělejší a nejhlasitější podpory rodičů, sourozenců, rodinných příslušníků a přátel. MOOOOOC VÁM TÍMTO VŠEM DĚKUJEME.  GO ARROWS GO. WE ARE FAMILY.

Konečné pořadí:

  1. Joudrs Praha
  2. Arrows Ostrava
  3. HSM Trutnov
  4. Pigs Trhové Sviny
  5. Vampiers Merklín
  6. Snails Kunovice
  7. Olympia Blansko
  8. Eagles Praha
  • Tým: Softball U13